5:58 μ.μ.

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ - ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έντονες χιονοπτώσεις στο Δήμο Φλώρινας καθώς και τις πολικές θερμακρασίες που σημειώθηκαν στη περιοχή μας, αφού σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, η θερμοκρασία άγγιξε τους -25 C και σε συνδυασμό με την επικείμενη κακοκαιρία, παρακαλούμε όπως κηρύξετε το Δήμο Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό είναι το κείμενο της επιστολής το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στις 16 -1-2012 αρ.πρωτ. 1391 και απευθύνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας και στη Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
Τώρα τι σημαίνει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Σημαίνει να είναι κλειστοί οι δρόμοι, να μην έχουμε φως, νερό τηλέφωνο εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών.
Με την επιστολή κινητοποιήθηκαν όλοι. Κινητοποιήθηκε λοιπόν και η Περιφέρεια - τι να έκανε- κοιτάχτηκαν όλοι μεταξύ τους και κούνησαν τα κεφάλια τους. Η αστυνομία και το ΚΤΕΛ είπαν πως οι δρόμοι είναι ανοικτοί, η ΔΕΗ είπε πως παρέχει ρεύμα κτλ κτλ. και γενικά όλοι οι φορείς κατέληξαν πως λειτουργεί ο νομός Φλώρινας, βέβαια με κόπο, με προβλήματα, αλλά λειτουργεί.

Εκτός από τη τσέπη μας που είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μακάρι να αντέξει και το κρύο και τη ζέστη, όλα τα υπόλοιπα που δυσχεραίνουν τη ζωή μας στη Φλώρινα - δρόμοι με βουνά χιόνι- είναι υπόθεση του Δήμου Φλώρινας.
 Αδυνατεί ο δήμος Φλώρινας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του αποχιονισμού και προκειμένου να δικαιολογήσει την αδυναμία του για το χάλι του δήμου Φλώρινας, θυμήθηκε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σημειωτέον ότι την απόφαση την πήρε μόνος ο δήμαρχος. Δεν φαίνεται στα χαρτιά να έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. Και βέβαια τον πίστεψαν οι άνωθεν, και κήρυξαν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Και μετά; Τι γίνεται μετά; Πρακτικά τι γίνεται;

Ας ανασκουμπωθεί λοιπόν ο δήμαρχος Φλώρινας, ας πάρει μόνος του την απόφαση - όπως τις παίρνει τις αποφάσεις- και ας καθαρίσει κανένα πεζοδρόμιο, ειδικά εκεί μπροστά στα δικαστήρια που η εικόνα δεν τιμάει τον δήμο.
Ας κάνει και καλή διαχείριση των χρημάτων για τον αποχιονισμό και ας αφήσει τα παιχνιδάκια της επικοινωνίας.

Μάθετε και αυτό.
Η Περιφέρεια με 60.000 ευρώ ακόμα έχει χρήματα και έχει καθαρίσει όλους τους δρόμους. Ο δήμος Φλώρινας για ένα δίκτυο 3 φορές μικρότερο πως ξόδεψε 46.000-48.000 ευρώ;
Η αναμονή των φορτηγών και των μηχανημάτων πληρώνεται με 50 ευρώ την ώρα και 70 ευρώ η μεταφορά των χιονιών. Ο δήμος τι ταρίφα έχει;

Να δείτε που στο τέλος, δεν θα μας πιστεύει κανείς.  Μήπως γι αυτό δεν μας παίρνει κανένας στα σοβαρά; Μήπως η Φλώρινα είναι διαχρονικά κηρυγμένη περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε όπως κάποιοι κύριοι δήμαρχοι… μιας και μπήκαμε πλέον στο 2012 κλείνουμε και… πόσα??? Έξι η περισσότερα χρόνια που δεν φωταγωγείτε ο δρόμος από την διασταύρωση του πανεπιστημίου μεεεεεεεεεεεεεεεεχρι τη σχολή μας αλ...λά και των όπισθεν από αυτήν λυκείων και ο συνδυασμός του ορατότης μηδέν και του dancing on ice συνθέτουν το σουρεαλιστικό σκηνικό που μας παρουσιάσατε πρόσφατα πως ναι μεν υπάρχουν λάμπες αλλά δεν έχουν ανάψει ποτέ γιατί δεν έχει εγκατασταθεί παροχέας ρεύματος??????????
Βαριά η επιστήμη για μας τους αδαείς κύριοι δήμαρχοι….

Ευχαριστούμε!

Ρήμος Αργύριος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. φοιτητικού συλλόγου
τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών
πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα ρίχνεις κρουά. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είμαστε χρόνια ολόκληρα. Μας πασπάλιζαν βέβαια με επιδοτούμενα προγράμματα και δημόσιο χρήμα και μας χρύσωναν το χάπι. Τώρα μας το παίζουν και σωτήρες. Μια ζωή νταβατζιλίκια.

Ανώνυμος είπε...

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης πριν από λίγο. Αυτό τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ο δήμαρχος Φλώρινας τι άλλο θα σκεφτεί για να μας εντυπωσιάσει με "το ενδιαφέρον" του για τον τόπο; Τελικά ένα ξέρω. Οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πάντα πολύ θόρυβο.

Δημοσίευση σχολίου