9:14 π.μ.

O xoρός της εξουσίας - Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
 
Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣΑνεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ωραιοκάστρου
 
Οι «ηγέτες» σας με οδήγησαν πάλι στην απολογία!!! Αφορμή… ο χορός των Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης
 
Η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι το καθήκον σου. Η συγκυρία είναι τόσο κρίσιμη για τον τόπο, που δεν επιτρέπει παιχνίδια εντυπώσεων. Άλλωστε οι πολίτες διαθέτουν πλέον την ωριμότητα για να διακρίνουν τις κινήσεις τακτικής από τις πρωτοβουλίες ουσίας.

Είμαι Φλωρινιώτης γαμπρός εδώ και 35 χρόνια και ζω στη Θεσσαλονίκη. Δεν έπαψα ποτέ μου να εκθειάζω και να απολογούμαι (με βάση τις εμπειρίες μου) για όλα τα θετικά και αρνητικά της περιοχής που τόσο αγαπώ, σε φίλους, γνωστούς, σε συγκεντρώσεις θεσμικών και κοινωνικών φορέων κλπ. Οι φίλοι μου στη Φλώρινα (που επισκέπτομαι τακτικά) είναι όλων των κοινωνικών στρωμάτων και αποχρώσεων. Έτσι λοιπόν χθες πήρα την παρέα μου 10 άτομα (Θεσσαλονικείς) και πήγαμε να τιμήσουμε και να διασκεδάσουμε στο χορό του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης προς 20 ευρώ το άτομο.

Και εκεί που πήγε να φουντώσει το γλέντι, να ξεφύγει ο κόσμος από την οικονομική περιδίνηση της καθημερινότητας, εμφανίζονται ξαφνικά διάφοροι θεσμικοί «ηγέτες» πρώην Νομάρχες, πρώην βουλευτές, Περιφερειάρχες κλπ. «Διασκεδάζοντας» εμείς αρχίζει το γνωστό «κονσομασιόν» από τραπέζι σε τραπέζι. Σε ερώτησή μου σε μέλος του Συλλόγου, πώς εμφανίσθηκαν όλοι αυτοί; Απαντά, δεν τους καλέσαμε εμείς! Και πώς γίνεται κάθε φορά που ο Σύλλογος έχει εκδήλωση (που πάντα είμαστε παρόντες) να εμφανίζονται οι ίδιοι πολιτικοί παράγοντες στο συγκεκριμένο Σύλλογο, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Μήπως ήρθε η ώρα στην εποχή που ζούμε η καθ’ όλα άξια και οργανωτική Διοίκηση του Συλλόγου των εν Θεσσαλονίκη Φλωρινιωτών να ανοίξει τα φτερά της και να αγκαλιάσει όλο το κοινωνικό φάσμα της Φλώρινας;

Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα και να παρέχεται η ανοχή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας σε μια τέτοια εκδήλωση, να κάνει προεκλογική ομιλία για 30 λεπτά περίπου, ωραιοποιώντας ενέργειες και καταστάσεις που αφορούν την «απομονωμένη» πλέον Φλώρινα, εκνευρίζοντας όλους μας. Ενώ όλοι οι άλλοι αρκέσθηκαν σε σύντομο χαιρετισμό.
Πρέπει εδώ να αναφέρω ότι, εδώ και 25 χρόνια με τιμούν με την ψήφο τους οι πολίτες του Λεκανοπεδίου Λαγκαδά στην Προεδρία του μεγαλύτερου Συλλόγου (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά) της Βόρειας Ελλάδας, και ουδέποτε επέτρεψα σε εκδηλώσεις, να γίνει, από πολιτικούς όλων των βαθμίδων, αυτό που έγινε χθες.
Έτσι για μια ακόμη φορά εκλήθην ο γράφων και όχι μόνο, να απολογηθώ στην παρέα μου, γιατί τους παρέσυρα σ’ αυτήν την εκδήλωση που αντί να διασκεδάσουν, νευρίασαν με όλα αυτά που έγιναν. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι ο σφετερισμός της εξουσίας δεν έχει όρια. Δυστυχώς η ευτυχώς ,όπως προανέφερα ,έχω αποκτήσει πολλούς φίλους στη Φλώρινα ,από όλο το κοινωνικό φάσμα και γνωρίζω πλέον πολλά. Δυστυχώς τα αρνητικά (που δεν πρέπει να τα περιγράψω στην παρούσα) είναι περισσότερα. Και γι’αυτό φταίμε όλοι μας για τις επιλογές μας.

Τέλος φίλες και φίλοι πρέπει ν
α πω ότι, αγαπώ τη Φλώρινα και τους φίλους μου και κυρίως το περιβάλλον, ούτε έχω τίποτα με τη Διοίκηση του Συλλόγου και τους Θεσμικούς άρχοντες, τους οποίους και γνωρίζω. Έχω όμως πρόβλημα με την πολιτική τους και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Πρέπει επί τέλους οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι , οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες, αλλά σαν πολίτες! Τέτοιες πρακτικές στερούνται ιστορικής αλλά και προσωπικής συνείδησης!!

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος κύριος παραιτήθηκε από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε, γιατί ο δημαρχός του δεν τον έκανε αντιδήμαρχο...τα λόγια είναι περιττά!
Ο αναμάρτητος...

Δημοσίευση σχολίου