12:09 π.μ.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ"! - ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΥ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Είναι πολύ σημαντικό, οι νέοι της Φλώρινας να είναι ενεργοί και να συμμετέχουν στην κοινωνία και στην πολιτική με απόψεις και δράσεις.
Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο, συνάντησα την άποψη του Βασίλη Μαύρου, και πιστεύω πως αξίζει να την μοιραστούμε και γιατί όχι; να αναπτύξουμε διάλογο με τους νέους της Φλώρινας .

Για την εφημερίδα κρουά -κρουά "το κράξιμο"

Ντόρη Κουτουράτσα 
....................................................................................................................................................................


ΓΡΑΦΕΙ ο Βασίλης Μαύρου


Τελικά "η κρίση μας οδήγησε στο μνημόνιο ή το μνημόνιο στην κρίση;"
Ένα ερώτημα που αν το έκανε ο καθένας μας στον εαυτό του, αλλά και συλλογικά, όταν ήρθε το πρώτο μνημόνιο, θα γλιτώναμε τα Ζάππεια, τις πλατείες αγανακτισμένων, τα ψέματα των εκάστοτε εθνικών σωτήρων, την πολιτική ανωμαλία-αστάθεια με τις περίεργες συγκυβερνήσεις και τον διχασμό της κοινωνίας.
10 χρόνια μετά η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία, στην παιδεία και την υγεία, στην δικαιοσύνη και τον αθλητισμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Για να σηκώσει κεφάλι η νέα γενιά χρειάζεται ένα δημοκρατικό σοκ η κοινωνία μας.
Χρειαζόμαστε περισσότερη Δημοκρατία στις αποφάσεις, στις διαδικασίες. Το πρόβλημα στο πολίτευμα μας ήταν και είναι ότι στην χώρα μας, η δημοκρατία έμπαζε και δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε ποτέ.
Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα σωστά δομημένο και οργανωμένο κράτος με σύγχρονες και άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη. Ένα κράτος που θα στηρίζεται μέσω της αξιολόγησης στους ικανότερους. Ένα δημόσιο σύγχρονο σύστημα υγείας. Δημόσια και σύγχρονη εκπαίδευση. Αμερόληπτη και ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης. Ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και τέλος ξεκάθαρες σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες θα σέβονται το κράτος. Μόνο όταν θα συνυπάρξει αυτή η σχέση θα μπορέσουμε πραγματικά να προοδεύσουμε. Αλλάζοντας νοοτροπίες και οπισθοδρομικές εγωιστικές πρακτικές.
Στις επερχόμενες εκλογές ας σκεφτούμε τους ικανότερους ανθρώπους που θα σηκώσουν ανάστημα και θα πολεμήσουν για το σπάσιμο χρόνιων κατεστημένων που μας κρατούν στην μιζέρια και στον πάτο. Ήρθε η ώρα της γενιάς μας. Της γενιάς που πόνεσε όσο καμία άλλη από τις συνέπειες της κρίσης. Πλέον δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ας πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές ανά την χώρα που θα αντιπροσωπεύσουν αυτά τα ιδανικά.

Βασίλης Μαύρου 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου