12:50 μ.μ.

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |








Δύο είναι οι υποψήφιες, στο ψηφοφοδέλτιο της ΝΔ στην Φλώρινα. Η κ. Σοφία Ηλιάδου - Τάχου και η κ. Λεμονιά Μπούτσκου. 

Η κ. Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, δεν μας είναι τελείως άγνωστη. Έχει φροντίσει δε, το τελευταίο διάστημα να αναπτύξει την κοινωνικότητά της μέσω face book

Λένε, πως τις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Φλώρινας τις έχουν για ξεκάρφωμα. Πολύ αναχρονιστικό και πολύ σεξιστικό βέβαια, αλλά φαίνεται πως ισχύει ακόμα, αν κρίνουμε από τις συμβουλές που έχει δεχθεί η κ. Τάχου από γυναίκα που είναι δίπλα σε έναν πολιτικό της Φλώρινας, σύμφωνα με αυτά που είδαμε να γράφει η κ Ηλιάδου στην σελίδα της στο face book.

Δεν μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, διότι η νοοτροπία στην τοπική ΝΔ, το έχουμε πει, μυρίζει ναφθαλίνη. Αυτό βέβαια, δεν θα πρέπει να ανησυχεί τις γυναίκες υποψήφιες της ΝΔ στην Φλώρινα, διότι, μπορεί να τις έχουν για ξεκάρφωμα, αλλά με το αζημίωτο.

Παράδειγμα η κ. Βούλα Κετζετζή -δικηγόρος, η οποία μπορεί να μην εξελέγη βουλευτής Φλώρινας σε προηγούμενες εκλογές, αλλά στη συνέχεια και Πρόεδρο του Νοσοκομείου Φλώρινας την είδαμε με παχυλό μισθό, και πολλές και προσοδοφόρες υποθέσεις την είδαμε να χειρίζεται με τις απολλοτριώσεις της ΔΕΗ. 
Γι αυτό η κ. Ηλιάδου να μην στενοχωριέται, η υποψηφιότητά της δεν θα πάει χαμένη.

Κανείς δεν αμφισβητεί τις δυνατότητες της κ. Ηλιάδου, ούτε και το κύρος μίας καθηγήτριας Πανεπιστημίου  σε ένα ψηφοδέλτιο . Η ίδια όμως η κ. Ηλιάδου, με τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύει μέσα από μία ακατάσχετη φλυαρία  στο face book, με δεκάδες μηνύματα ημερησίως χωρίς καμία συνοχή το ένα με το άλλο , υπονομεύει και το κύρος της αλλά και αυτοαναιρείται.
Θα ήταν άδικο όμως για την κ. Ηλιάδου, αν δεν κάναμε μνεία για την ανακοίνωση της ως υποψήφια, στην συνέντευξη τύπου την οποία έδωσε εχθές 19 -6-2019 στα τοπικά ΜΜΕ. Είχε και άνεση λόγου, ήταν περιεκτική και κυρίως είχε το ύφος που αρμόζει σε μία πανεπιστημιακό!




Η άλλη υποψήφια είναι η κ. Λεμονιά Μπούτσκου εξ Αμυνταίου, επίσης εκπαιδευτικός αλλά σε χαμηλότερη βαθμίδα, είναι καθηγήτρια - μαθηματικός  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και  δεν μας είναι γνωστή. 
Μας συστήθηκε μέσα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, διακριτικά και κομψά, με τυπικό λόγο βέβαια αλλά χωρίς υπερβολές .

Οι γυναικείες υποψηφιότητες, δεν πρέπει να λείπουν από την πολιτική, διότι οι γυναίκες εκ φύσεως είναι αγωνίστριες και παραγωγικές και αξίζουν της προσοχής και της στήριξής μας.

Η επιλογή είναι δική σας, αγαπητοί μου αναγνώστες .

Ντόρη Κουτουράτσα 
20-6-2019 

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

Πεστα Ντόρη, χρυσόστομη

Δημοσίευση σχολίου