Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Φλώρινα, είναι αλήθεια πως είχε πολλές εκπλήξεις.
Το ότι η ΝΔ κατάφερε να ξεφορτωθεί τον Γιάννη Βοσκόπουλο, είναι άξια συγχαρητήριων.                                                                                                                       Το αν μυξοκλαίει ο Βοσκόπουλος προσποιούμενος τον αδικημένο, πολύ λίγο ενδιαφέρει.  Ο Βοσκόπουλος να θυμάται πως χρωστάει πολλύ περισσότερα στην ΝΔ, από ότι νομίζει ότι του χρωστάει η ΝΔ. Μας είναι εντελώς αδιάφορο το τι θα κάνει εις το εξής ή το τι θα του συμβεί εις το εξής. Όπως έστρωσε, έτσι να κοιμηθεί! 
Με το εξιτήριο του Βοσκόπουλου βέβαια, δεν λύθηκε το θέμα του ψηφοδελτίου της ΝΔ.
Το ψηφοδέλτιο ολοκληρώθηκε με την επιλογή Μίσκα. Ο Γιάννης Μίσκας είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ επί σειρά ετών, με δεδομένο ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν ως υποψήφιοι τόσο ο ήδη βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, όσο και δύο γυναίκες. Κριτήριο επιλογής για τον Γιάννη Μίσκα δεν νομίζω να υπήρχε. Είναι κομματικός. Τόσο απλά.
Για τον Γιάννη Μίσκα ήδη τα έχω πει. Έχω γράψει για το μεγάλο του έλλειμμα και στο λέγειν και στον λόγο, αλλά και στην συνολική παρουσία, πράγματα που μπορείτε να το διαπιστώσετε παρακολουθώντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Του έκανα κριτική και ο Γιάννης Μίσκας με απείλησε επειδή του έκανα κριτική. Ασφαλώς και δεν τον φοβήθηκα. Τον κάλεσα να μου στείλει κείμενό του που να απαντάει στην κριτική μου και υποσχέθηκα ότι θα το δημοσιεύσω. Ακόμη δεν έχω λάβει κανένα τέτοιο κείμενο. Άρα, γιατί να μη θεωρώ ότι, αυτά που έγραψα για τον Γιάννη Μίσκα πως είναι αλήθεια;
Η τακτική του εκφοβισμού δεν πιάνει σε εμένα. Ορισμένοι φίλοι του Γιάννη Μίσκα αντί να μου κάνουν βλακώδη και επιθετικά σχόλια σχετικά με αυτά που έγραψα, ας μου στείλουν ενυπόγραφο κείμενό τους εξηγώντας μου το γιατί προτιμούν τον Γιάννη Μίσκα των άλλων υποψηφίων της ΝΔ. Εξηγώντας γιατί θεωρούν τον Γ. Μίσκα καλύτερο από τους άλλους υποψηφίους της ΝΔ και εγώ θα το δημοσιεύσω.
Τον Γιάννη Αντωνιάδη τον είδαμε στην βουλή, αλλά αυτό που είδαμε δεν είναι και για χειροκρότημα. Ο Γιάννης Αντωνιάδης ίσως είναι καλός για εσωτερική κατανάλωση και  για πολιτική του καφενείου. Για να μιλάει για θέματα δήθεν καθημερινά, αλλά στην πραγματικότητα ανούσια και «ακίνδυνα» πολιτικά, σαν να κάνει μάθημα σε παιδιά δημοτικού. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε στα βίντεο που κυκλοφορεί προεκλογικά και από εμφανίσεις του στα χωριά.
Ο Γιάννης Αντωνιάδης και ο Γιάννης Μίσκας, δεν είναι μόνον συγχωριανοί, αλλά οι εκπρόσωποι δύο διαφορετικών, και συχνά αντιμαχόμενων μεταξύ τους, ομάδων του ιδίου κόμματος. Λέγεται ότι ο μεν Αντωνιάδης έχει πλάτες στην λεγόμενη «ποντιακή ομάδα» της Φλωριναίας ΝΔ, που περιλαμβάνει και «σκληρούς» ντόπιους (ναι καλά διαβάσατε), αλλά και φτάνει μέχρι και τέως ποντιακό ΠΑΣΟΚ. Η άλλη ομάδα της Φλωριναίας ΝΔ, η μοναδική που μπορούσε να «χρίσει» πολιτευτή, διότι έχει παλιές και βαθιές ρίζες στο μητσοτακέϊκο (ειδικός σύμβουλος περί βαλκανικών θεμάτων και άλλα πολλά) είναι η λεγόμενη «βλάχικη ομάδα» που έχει βάση την Θεσσαλονίκη και το Νυμφαίο. Αν η «βλάχικη ομάδα» δεν το δεχόταν, ο Μίσκας δεν θα γινόταν υποψήφιος βουλευτής Φλώρινας, όσο και εάν προσβάσεις σε Βαρβιτσιώτηδες, Χατζηδάκηδες κλπ.. Οπότε, οι Αντωνιάδης και Μίσκας μπορούν να θεωρούνται ο κάθε ένας ως εκπρόσωπος μιας κομματικής ομάδας της Φλωριναίας ΝΔ. Δηλαδή, στον ανταγωνισμό μεταξύ Αντωνιάδη και Μίσκα περισσότερο ρόλο παίζουν οι κομματικές ομάδες της Φλωριναίας ΝΔ. Εδώ μην ψάχνετε για λέγειν, για πολιτικό λόγο, για επιχειρήματα, για προγράμματα, για λύσεις στα προβλήματα. Όσον αφορά τον Αντωνιάδη και τον Μίσκα, δεν συγκρούονται τα επιχειρήματα, αλλά οι κομματικές ομάδες.
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΗΛΙΑΔΟΥ 
Για το  κριτήριο επιλογής της Σοφίας Ηλιάδου από την λίστα αναμονής, πιστεύω πως,  η Σοφία Ηλιάδου θεωρείτο μεν μία αξιοπρεπής υποψηφιότητα αλλά ακίνδυνη για τα φαβορί- παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για την υποψηφιότητα της κ. Μπούτσκου.
«Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει». Αυτός που έστησε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ - θεώρησε , πως οι γυναίκες κάτι θα κάνουνε στο τέλος  και ο  Γιάννης Μίσκας, ως κομματικό στέλεχος θα ενισχύσει την υποψηφιότητα του Αντωνιάδη και όλα καλά.
Στη συνέχεια, η κ. Σοφία Ηλιάδου, άρχισε να κάνει έντονη την παρουσία της .          Πολλές φορές έκανε υπερβολές, αλλά ωστόσο τα κατάφερε, για έναν απλούστατο λόγο.      Η Σοφία Ηλιάδου έχει προσωπικότητα, έχει γνώσεις και κυρίως λόγο .                       Και να θέλεις να την αγνοήσεις δεν μπορείς.                                                                       Έχει την στόφα για να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόσωπο, διότι έχει πρωτίστως ορθό λόγο.                                                                                                                                           Μπορεί να υποστηρίξει τις απόψεις της με σθένος και επιχειρήματα, χωρίς να ξεφεύγει δια της διπλωματικής οδού.                                                                                                        Είναι αποφασιστική και έχει αυτοπεποίθηση.                                                                      Έχει γνώσεις , το αντικείμενό της το κατέχει, και εκτίθεται με επιτυχία.                                      
Η Σοφία Ηλιάδου συνεχώς βελτιώνεται.                                                                    Αντιλαμβάνεται με μεγαλύτερη ωριμότητα τον ρόλο της.                                                   Αν κόψει δε και τα επικοινωνιακά κολπάκια στο face book  του τύπου, «δεν βγάζω φυλλάδια με την άδειά σας και για να μην ρυπαίνω το περιβάλλον» για να επιβεβαιώνει τις αποφάσεις της, θα πρέπει να καταλάβει πως αυτό δεν θεωρείται συναίνεση εκ μέρους της κοινωνίας και τα like δεν σημαίνουν αποδοχή.
Η Σοφία Ηλιάδου χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ!                                                                                                                                    Έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από τους συνυποψηφίους της, έχει λόγο, λόγο με περιεχόμενο και ειρμό!                                                                                                             Η Σοφία Ηλιάδου δεν έχει σε όλα δίκιο, σε ορισμένα πράγματα κάνει μεγάλο λάθος και μπορεί κάποιος να διαφωνήσει μαζί της. Αλλά αν υπάρχει κάτι για να διαφωνήσεις μαζί της, υπάρχει περιεχόμενο.                                                                                                            
Με το τίποτα, με τα λόγια του καφενείου και τις αναμασημένες κομματικές χαζομάρες δεν μπορείς να διαφωνήσεις!!!! Πώς να αντιλέξεις στο τίποτα, στο μηδέν;

Δεν ξέρω πως θα ήταν η Σοφία Ηλιάδου μέσα σε ένα πιο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο για την ίδια. Στην παρούσα φάση όμως, η παρουσία της είναι αυτοδύναμη.                 Δεν παίρνει λάμψη από την ΝΔ αντίθετα «το στρώνει» το ψηφοδέλτιο και βγάζει την ΝΔ ασπροπρόσωπη .

Η Λεμονιά Μπούτσκου είναι μία πολύ αξιοπρεπής παρουσία. Θα την έλεγα μετρημένη. Με λίγη πρακτική εξάσκηση ως υποψήφια βουλευτής, πιστεύω πως έχει προοπτικές να ανέβει από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο βουλευτιλίκι. Δεν την ξέρω για να πω περισσότερα, αλλά είναι αξιοπρεπέστατη. Χωρίς πολλά και κενά λόγια, χωρίς έπαρση, χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι θεωρεί τον εαυτό της το δώρο του Θεού στον Νομό Φλώρινας.

Η πολιτική  εκπροσώπηση φίλοι μου χρειάζεται προσόντα. Και κάποτε θα πρέπει να έχουμε την τόλμη να τα αναγνωρίζουμε ως πολίτες και να τα εκμεταλλευόμαστε! 
Οι μη κολάζοντες τους κακούς , βούλονται αδικείσαι τους αγαθούς! 

Για την εφημερίδα κρουά -κρουά "το κράξιμο΄"
Ντορη Κουτουράτσα 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου