Με τον Στέλιο Μαυρίδη, τον νέο υποψήφιο της Π.Ε. Φλώρινας από τον χώρο της κεντροαριστεράς και ειδικότερα με το ΚΙΝΑΛ, είμαι ακόμα σε διαδικασία διαπίστωσης.
Δεν εκφράζω καμία επιφυλακτικότητα για την υποψηφιότητά του. Κάθε άλλο.        
Επειδή την βρίσκω ενδιαφέρουσα , γι αυτό και δεν θα ήθελα να παρασυρθώ , ούτε και να σας παρασύρω με εντυπώσεις, αλλά με διαπιστώσεις.

Διαβάζω το βιογραφικό του, βλέπω προς πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο δικηγόρο, με εξειδίκευση στην δημόσια διοίκηση, διδάκτορα της νομικής στο ΑΠΘ, αντιπρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νικης, με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα από τα φοιτητικά του χρόνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Τυχαίο; Δεν νομίζω. 
                                                                                                                 
 Υποψιάζομαι λοιπόν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο  σίγουρα εργατικό και ανήσυχο. Και μόνο το γεγονός ότι γνωρίζει από δημόσια διοίκηση μου φτάνει για να πω, ότι μπορεί να γνωρίζει και να ελέγχει μηχανισμούς του δημοσίου και αυτόματα τον καθιστά ως χρήσιμη υποψηφιότητα για τον τόπο.


Διάβασα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και εντυπωσιάστηκα από τον άμεσο και μεστό πολιτικό του λόγο,για το πόσο σωστά διατυπώνει την πραγματικότητα και κυρίως πως αντιλαμβάνεται την σχέση βουλευτή – πολίτη.                                                Χωρίς λαϊκισμούς υπερασπίζεται την ιδεολογία της κεντροαριστεράς χωρίς να λέει υπερβολές για το ΚΙΝΑΛ και διαπιστώνεις πως τα γραφόμενά του περιστρέφονταν γύρω από την ηθική της πολιτικής.
Ένας ιδεολόγος πολιτικός, στην υπηρεσία του πολίτη και όχι σε εντεταλμένη αποστολή του κόμματος.

Ήθελα και την γνώμη κάποιων άλλων για τις δηλώσεις του που σας προανέφερα.  Την ζήτησα από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου που έχει σχέση με την Φλώρινα και το σχόλιο που μου έστειλε, συμπίπτει και με την γνώμη άλλων που έχουν την δυνατότητα και το επίπεδο της γνώσης για να καταλάβουν τι λέει κάποιος και γιατί το λέει.
-    Πραγματικά διαφορετικός λόγος, πολύ διαφορετική παρουσία, ο Στέλιος Μαυρίδης μου είπε. 

   Ρώτησα πελάτες του δικηγορικού του γραφείου και μου μίλησαν για έναν έντιμο, μαχητικό και αποτελεσματικό δικηγόρο, με βαθιά γνώση του αντικειμένου του.

   Ρώτησα συναδέλφους του, δικηγόρους. Η απάντηση ήταν αξιοπρεπέστατος.

 Επειδή η δική σας η γνώμη μετράει περισσότερο, απευθύνθηκα σε φίλους και γνωστούς στην Φλώρινα, στο Αμύνταιο στην Πρέσπα απ όλους τους κομματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά επίπεδα. 
 Έκανα μία δημοσιογραφική έρευνα για να μάθω , τι λένε για τον Στέλιο Μαυρίδη στην Φλώρινα.
Στην ερώτησή μου, αν γνωρίζουν τον Στέλιο Μαυρίδη και τι γνώμη έχουν για αυτόν,  επειδή μέχρι στιγμής έχω μία καλή αίσθηση τους είπα, αλλά δεν έχω την βεβαιότητα , οι απαντήσεις είναι οι εξής;

-         -  Ο Μαυρίδης ρε σύ, είναι άλλη φάση! Δηλαδή δεν συγκρίνεται
-          - Ο Στέλιος; Μόνον να τον ακούσεις και θα καταλάβεις.
-          - Που να σου λέω …Μακάρι να μπορούσε να βγει βουλευτής.
-          - Να ήσουν μόνο στο Αμμοχώρι για να καταλάβεις, πόσο σε βοηθάει να καταλάβεις τι γίνεται και πως να τα αντιμετωπίσεις. Είχαμε προβληματισμό και πολύ καλό διάλογο.
-          - Ο Στέλιος, δεν νομίζω να μπορεί να συγκριθεί με κανέναν. Άλλο πράγμα σου λέω. 
       
      Από αυτές τις επαφές, διαπίστωσα πως είναι συνεπής με όσα είπε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Δίνει βήμα στους πολίτες να εκφραστούν, τους βοηθάει να καταλάβουν τι γίνεται, τους εξηγεί και γενικά εκφράζεται με σεβασμό στον πολίτη και όχι αφ υψηλού. Προφανώς γι αυτό υπάρχει έντονο το στοιχείο της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.  

Φίλοι μου αναγνώστες,
Οι φετινές εκλογές τον Ιούλιο 2019, είναι κρίσιμες για όλη την Ελλάδα. Τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα όπως φαίνεται και κατά κάποιον τρόπον μας επιβάλλονται τα κόμματα και τα κομματικά στελέχη ως υποψήφιοι βολευτές. Εκλογές δηλαδή για τα κόμματα και για το βόλεμα των κομματικών. 

Αν αποδειχθεί πως στην Φλώρινα, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε κάποιον που πραγματικά θα ενδιαφερθεί για τον τόπο, κάποιον διαφορετικό από να είναι υπηρέτης των κομμάτων , να έχει δυνατότητες να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι , ναι,  να τον στηρίξουμε.
Γι αυτό προσπαθώ να είμαι προσεκτική, γι αυτό προσπαθώ να είμαι αντικειμενική, γι αυτό το ψάχνω. 

Τον Στέλιο Μαυρίδη ναι, τον βλέπω με άλλο μάτι. Με το βλέφαρο λίγο ψηλά, με μία δόση «υποψίας» - σαν να του λέω  είσαι πολύ καλός για να είσαι αληθινός,  και με πολλά ερωτηματικά που θα ήθελα να μου απαντήσει ο ίδιος.

Θα ήθελα  μία συνέντευξη με τον Στέλιο Μαυρίδη! Τον προσκαλώ δημόσια !

Θα ήθελα και την συμμετοχή σας φίλοι μου! Τις δικές σας ερωτήσεις!

Σκέφτομαι για μία διαδικτυακή συνέντευξη , και αν γίνεται , θα σας ενημερώσω. 
Για να έχουμε ακόμα πιο άμεση επαφή!

Στέλιο Μαυρίδη ετοιμάσου! Σε βλέπουμε με άλλο μάτι!

Ντόρη Κουτουράτσα 
27-6-2019 


υ.γ. Έλαβα ένα πολύ ωραίο σχόλιο από έναν αναγνώστη
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα - γράφει- καλό είναι να παίρνουμε και δακτυλικά αποτυπώματα από τους υποψηφίους και οι υποψήφιοι να επισυνάπτουν στο βιογραφικό τους, αντίγραφο ποινικού μητρώου.  



4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που φθάσαμε , κανονικά πρέπει και δακτλικά αποτυπώματα να παίρνουμε από τους υποψηφίους και απαραιτήτως στο βιογραφικό τους να επισυνάπτουν και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου. Καλά κάνεις και το ψάχνεις κρουά.

Στέφανος Αλεξάνδρου Σιδηροπουλος είπε...

Νέος στην ηλικία,πρώτος πλειοψηφισας στις προηγούμενες εκλογές,Πανάξιος Δικηγορος, ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ-Παππαγιαννη,ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ,γνωστης των προβλημάτων και των ιδιομορφιών της Περιοχής ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ !
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

μα πόσες αγιογραφίες θα του κάνεις επιτέλους; πόσες;;

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούσετε να λεει άνθρωπος καλόν λόγο για άνθρωπο. Ο Στέφανος Σιδηρόπουλος τουλάχιστον αγιογραφει επωνύμως.

Δημοσίευση σχολίου