11:28 π.μ.

ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Όπως σας υποσχεθήκαμε, δημοσιεύουμε τις απαντήσεις που μας έδωσε ο κ. Παύλος Αλτίνης συνήγορος υπεράσπισης της εφημερίδας μας στη δίκη, μετά από μήνυση του Γιάννη Βοσκόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι ερωτήσεις που θέσαμε στον κ. Αλτίνη, είναι αυτές που θέσατε εσείς ηλεκτρονικά στην εφημερίδα μας, αμέσως μετά την δίκη που ξεκίνησε με πολλές αναβολές τον Μάιο 2011 και συνεχίζεται στις 19 Οκτωβρίου 2011.
ΕΡ.: Έγινε πολύς λόγος για την πρώτη ερώτηση που κάνατε στον κ. Βοσκόπουλο. Τον ρωτήσατε εάν έχει ερωτικές σχέσεις με την κα Ζέτα Ρίζου και η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε αυτήν την ερώτηση. Ορισμένοι θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να την κάνετε, διότι αφορά προσωπικό του θέμα. Άλλοι χάρηκαν που την κάνατε. Τι έχετε να μας πείτε;
ΑΠ.: Αληθεύει ότι του έκανα αυτήν την ερώτηση και αληθεύει, επίσης, το ότι το δικαστήριο δεν επέτρεψε την ερώτηση. Ο λόγος που έκανα αυτήν την ερώτηση, όπως εξήγησα στο δικαστήριο, είναι ότι η ερώτηση αυτή σχετίζεται με την πρώτη κατηγορία που αντιμετωπίζει η κατηγορουμένη. Η πρώτη κατηγορία στηρίζεται σε δημοσίευμα της «κρουά», στο οποίο γίνεται αναφορά στο ότι η μητέρα της Ζέτας Ρίζου τοποθετήθηκε από τον Ι. Βοσκόπουλο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Φλώρινας. Στο ίδιο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα: «… της ‘χάρισε’, λένε, την θέση. Αληθεύει;» Η κα Κουτουράτσα κατηγορείται διότι γράφει ότι της ‘χάρισε’ την θέση. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το δημοσίευμα δεν ισχυρίζεται ότι της χάρισε την θέση. Το δημοσίευμα ρωτάει. Αυτό σημαίνει το ερωτηματικό που ακολουθεί την  λέξη ‘αληθεύει;’. Επίσης το δημοσίευμα την λέξη «χάρισε» την βάζει εντός εισαγωγικών. Τέλος το δημοσίευμα λέει ότι αυτό «λένε». Από εκεί και πέρα όμως, εάν αποδεικνυόταν πως ο κ. Ι. Βοσκόπουλος έχει ερωτικές σχέσεις με την κα Ζέτα Ρίζου, τότε θα ήταν βάσιμο να υποψιαστεί κανείς ότι λόγω εύνοιας η μητέρα της Αγνή Ρίζου τοποθετήθηκε στην θέση αυτή. Κατά συνέπειαν, έχει μεγάλη σημασία για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης το εάν ο Ι. Βοσκόπουλος έχει ερωτικές σχέσεις με την Ζ. Ρίζου.
ΕΡ.: Όμως, έτσι δεν θίγεται η προσωπική ζωή του κ. Ι. Βοσκόπουλου;
ΑΠ.: Το ζητούμενο σε μία δίκη δεν είναι εάν θίγεται η προσωπική ζωή του κάθε Βοσκόπουλου, αλλά ποια είναι η αλήθεια. Ας ρωτήσει ο κάθε ένας τον εαυτό του: εάν υπάρχει η επίμαχη ερωτική σχέση, θα μπορούσε λογικά η θέση να είχε χαριστεί; Αυτό το λογικό ερώτημα ήθελα ν’ απασχολήσει και το δικαστήριο.
ΕΡ.: Σωστά, αλλά δεν θίγεται η προσωπική ζωή του κ. Βοσκόπουλου;
ΑΠ.: Την προσωπική ζωή του ο κ. Ι. Βοσκόπουλος, μπορούσε να την προστατεύσει ο ίδιος, ζητώντας από το δικαστήριο να επιτρέψει την ερώτηση και να καταθέσει ότι δεν έχει ερωτικές σχέσεις με την Ζέτα Ρίζου. Βέβαια, το τι θα έκανα εγώ ως συνήγορος υπεράσπισης στην περίπτωση αρνητικής απάντησης, το γνωρίζω μόνον εγώ. Το βέβαιο όμως είναι ότι ήμουν προετοιμασμένος και γι’ αυτό το ενδεχόμενο.  Πρέπει όμως να προσθέσω, και αυτό το λέω όχι ως δικηγόρος που μετέχει στην δίκη αλλά ως πολίτης και πολιτικός, κανέναν δεν ενδιαφέρει η προσωπική ζωή κάποιου. Όμως εάν εγώ ως φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για την προσωπική ζωή κάποιου, τότε γίνεται και δικό μου θέμα, αρχίζει να με ενδιαφέρει επειδή πληρώνω. Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να έχει προσωπική ζωή, αλλά να την χρηματοδοτεί ο ίδιος.
Aναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο", φύλλο 34 - 35 Ιούνιος, Ιούλιος 2011

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου