5:44 μ.μ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Μεγ. Αλεξάνδρου 113 – Δικαστικό Μέγαρο
Τ.Κ. 53100  ΦΛΩΡΙΝΑ
Τηλ.: 23850-22767 / Φαξ: 23850-22204
 Φλώρινα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες γεγονότων που δεν τιμούν τη Δημοκρατία μας, η οποία δοκιμάζεται πλέον σκληρά σε επίπεδο θεσμικό. Η μέσω της έκτακτης εισφοράς αναδρομική φορολογική επιβάρυνση των πολιτών για εισοδήματα παρελθόντων ετών που έχουν ήδη φορολογηθεί, αλλά και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος χωρίς το απαιτούμενο στοιχείο  ανταποδοτικότητας, επιβεβαιώνουν απλώς την ήδη παγιωμένη αντίληψη των κυβερνώντων ότι το Σύνταγμα και ο σεβασμός του είναι έννοιες σχετικές. Και ναι μεν η Δικαιοσύνη πρέπει να αποτελεί το ύστατο καταφύγιο των αδυνάτων απέναντι στην αυθαιρεσία των ισχυρών, πλην όμως ακόμα και αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα περί παροχής έννομης προστασίας επιχειρούν να το αναιρέσουν θεσπίζοντας διατάξεις που απαγορεύουν την προσωρινή δικαστική προστασία του φορολογούμενου μέχρι την οριστική επίλυση από τα διοικητικά δικαστήρια της διαφοράς περί της τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας των επιβαλλόμενων φόρων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, σεβόμενος τον ιστορικό ρόλο του κλάδου αναφορικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών μας κατακτήσεων, συμπαρίσταται και ζητά να μη διωχθούν οι φορολογούμενοι που δεν θα καταβάλουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, καλεί δε του πολίτες, εφόσον καταβάλουν την εισφορά και το τέλος, να το κάνουν με ρητή επιφύλαξη περί της νομιμότητάς αυτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα εν συνεχεία να διεκδικήσουν την επιστροφή που ποσού που έχουν καταβάλει απευθυνόμενοι στα αρμόδια δικαστήρια. Προς τούτο ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι από τη Δευτέρα 26-9-2011 μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου (στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας) και να παραλαμβάνουν, χωρίς βέβαια οποιαδήποτε επιβάρυνση, Δήλωση Ρητής Επιφύλαξης, στην οποία μνημονεύονται συνοπτικά οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι σύννομη η επιβολή της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος. Η Δήλωση αυτή πρέπει να κατατεθεί πριν ή το αργότερο κατά το χρόνο εξόφλησης των εν λόγω ποσών (ή καταβολής της πρώτης δόσης) στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία υποχρεούται να την παραλάβει και να χορηγήσει αντίγραφό της με σημείωση του αριθμού πρωτοκόλλου.
Δυστυχώς, όμως, η οδύσσεια του λαού δεν τελειώνει εδώ. Έπεται συνέχεια της φορολογικής λαίλαπας με την επιβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που θα ενσωματωθεί όλως εκβιαστικά στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.. Μελετάται δε ακόμα και η περίπτωση παρακράτησης των κάθε είδους φόρων, εισφορών, τελών, κ.λπ. από τους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να φέρουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προ τετελεσμένου. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δηλώνουμε πως θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του.

Υ.Γ. “Από όλους τους ανθρώπους, οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι εκείνοι που ενώ είναι οι ίδιοι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν γι' αυτά άλλους.”
Ισοκράτης (Περί Αντιδόσεως, 14)

Για το Δ.Σ.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                      
              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ                            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΑΜΚΟΥΡΗΣ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου