11:29 π.μ.

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
 

 
 
 
Το Επιμελητήριο Φλώρινας το Σάββατο 11.01.2014 πραγματοποίησε εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε στα μέλη του την ειδική κάρτα συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας και Πρέβεζας, η οποία εκδόθηκε στα πλαίσια του υπογεγραμμένου Συμφώνου Συνεργασίας – Φιλίας των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πρέβεζας.

 Συγκεκριμένα τα ανωτέρω Επιμελητήρια υπέγραψαν μεταξύ τους τον Οκτώβριο του 2013 Σύμφωνο  Συνεργασίας   και Φιλίας με το οποίο εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν από κοινού στην προώθηση των προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις των δύο νομών, να συνεργαστούν σε θέματα τουρισμού και εμπορίου καθώς επίσης και να αναλάβουν από κοινού δράσεις εξωστρέφειας.

 Η κάρτα συνεργασίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας τους δεδομένου ότι δίνει την δυνατότητα σε κάθε κάτοχο της να απολαμβάνει ειδικές μειωμένες τιμές   σε τουριστικά καταλύματα και των δυο νομών καθώς και σε καταστήματα εστίασης. Αρχικά η κάρτα αυτή διανεμήθηκε στους πολίτες των δύο νομών ενώ οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πρέβεζας κ.κ. Σ.  Σαπαλίδης και κ. Γ. Γιαμάς  αποφάσισαν να διανεμηθεί η κάρτα και σε πολίτες και άλλων νομών (η κάρτα διανέμεται δωρεάν).

Κατά την εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο νομών και στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουν οι περιοχές τους στον τομέα του τουρισμού. Επιπρόσθετα τόνισε ότι οι επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηρίων θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και θα ανοίξουν νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ  του Υπουργείου  Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη κα Μ. Καρακόλη ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΕ κ. Π. Παπαδόπουλος και οι Αντιπερειαφεριάρχες Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλιάδης και κ. Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Φλώρινας κ. Καλδάνης,  καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Η Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ  του Υπουργείου  Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη  Μ. Καρακόλη συνεχάρη τα Επιμελητήρια για την πρωτοβουλία τους αυτή και τόνισε ότι η δράση  αυτή των δύο Επιμελητηρίων θα  συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη και στην ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο περιοχών.

Επίσης η κα Καρακόλη ανέφερε ότι η ενθάρρυνση των συνεργασιών και των καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων πρέπει να είναι πρώτο μας μέλημα διότι η ανάπτυξη και η ευημερία των νομών είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την τόνωση των αγορών τους  και την δημιουργία υγιών επιχειρήσεων.

Τέλος, απευθυνόμενη στα Επιμελητήρια  είπε ότι μετά από τη δυναμική αρχή που έκαναν με τις έκδοση των καρτών Συνεργασίας, το επόμενο βήμα τους  θα πρέπει να είναι   η από κοινού ανάληψη δράσεων  για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών των επιχειρήσεών τους στο εξωτερικό. Η  προβολή και η προώθησή τους στο εξωτερικό θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο της Φλώρινας και της Πρέβεζας.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕ  Π. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βούληση του να προωθηθεί η κάρτα συνεργασίας διαμέσου των Επιμελητηρίων και στους πολίτες και άλλων νομών και δήλωσε ότι η ΚΕΕ στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση της κάρτας αυτή έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους επιχειρηματίες και των δυο νομών  ενώ σημειώθηκε έντονο ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Ανάλογη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιήσει και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.
 
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1/ Η Διοικητική Επιτροπή του  Επιμελητηρίου Φλώρινας στα πλαίσια των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων στη νομό μας επισκέφτηκε τους δύο Βουλευτές κ. Ευστ. Κωνσταντινίδη και κ. Αθ. Γερμανίδη όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της επιχειρηματικότητας με έμφαση στα δάνεια του ΤΕΜΠΕ και τις υψηλές εισφορές στον ΟΑΕΕ.
  Οι Βουλευτές  υποσχέθηκαν να θέσουν επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων.
2/ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης μετά από πρόσκληση συμμετείχε στην εκδήλωση 90 χρόνων λειτουργίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για πιθανές συνεργασίες με Γερμανικές επιχειρήσεις.  Προσκάλεσε τη Διοίκηση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Φλώρινα, οι οποίοι με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση.
 
 
Φλώρινα, 15/01/2014
 Επιμελητήριο Φλώρινας

 

18 comments :

Ανώνυμος είπε...

Στο επίπεδο εκκλησίας των 2 Νομών θα παίζει κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά που έχουμε κάνει τέτοιο σύμφωνο συνεργασίας είμαστε πρωτοπόροι;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Μερικοί ας κάνουν επιτέλους και κανένα σχόλιο επί της ουσίας! Τόση εμπάθεια για πρόσωπα, ας βρουν άλλον τρόπο να λύσουν τα προσωπικά τους!

Ανώνυμος είπε...

Αν τα δημόσια πρόσωπα λειτουργούν με δημόσια και μόνο κριτήρια και με πλήρη ικανότητα αυτοκριτικής και πλήρους επίγνωσης των ουσιαστικών και πραγματικών ορίων τους και της δυνατότητας προσφοράς πραγματικής ουσίας,χωρίς έριδες και τσαμπουκάδες , χωρίς κίνητρο μόνο τις αυτοπροβολές , χωρίς φιμώσεις των διαφορετικά σκεπτομένων από αυτούς και με μετρημένο με νούμερα το τελικό αποτέλεσμα , έχεις απόλυτο δίκιο κρουα.
Τώρα θα πείς και έχεις δίκιο ότι ζητάμε τέλεια πράγματα σε τόπο με ατέλειες.
Η κριτική δεν πρέπει να έχει στόχο την βελτίωση κάποιων σημείων;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αρκεί να είναι κριτική.

Ανώνυμος είπε...

kala poios asxoleitai me to epimelitiro

Ανώνυμος είπε...

Kρουα πράγματι η κάρτα που λεν παραπάνω είναι θετικό βήμα σαν επιμελητήρια των 2 Νομών, όπως επίσης τα προϊόντα (έχουμε φασόλια, πιπεριές, φράουλες κλπ μικρότερης αξίας , έχουν θαλασσινά, εσπεριδοειδή, ελιές, λάδι κλπ πολύ μεγαλύτερης αξίας, ενώ μπορούν να παράγουν κι αυτοί φασόλια, πιπεριές, φράουλες κλπ).
Επιπλέον στον τουρισμό έχουν θάλασσα 80% τουριστικός προορισμός, έχουμε βουνό (20%) τουριστικός προορισμός.
Οποιοσδήποτε Πρόεδρος ΕΒΕ Πρέβεζας θα έψαχνε την Φλώρινα ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ τουρισμό, θάλασσα πορτοκαλοειδή, ελίες λάδι κλπ και όποιος δικός μας θα πανηγύριζε κι όλας, με την ελπίδα αντί για τη βεβαιότητα ότι κάτι θα πουλούσε κι αυτός,
Ευτυχία στην ανισομέρεια δηλαδή, κι όλοι ευχαριστημένοι και οι μίζεροι βουνίσιοι και οι κιμπάρηδες θαλασσινοί.
Κι οι σκοπιανοί εισαγωγείς book-makers να κατεβαίνουν μέχρι Πάτρα και Κρήτη και να κάνουν συμφωνίες μισοτιμής στα πορτοκάλια και τα λάδια και οι φλωρινιώτες έμποροι (νηστικοί και κοιμισμένοι λόγω και του ΕΒΕ) να οδηγούν τους φλωρινιώτες σε διπλάσια τιμή στα λάδια και τις ελιές κλπ, χωρίς να κάνουν τους εξαγωγείς οι ίδιοι στη ΦΥΡΟΜ αντί για τους σκοπιανούς εμπόρους. Και να μένει και το θαλάσσιο τιμ των πρεβεζάνων εμπόρων παρθένο σε εξαγωγές φλωρινιώτικων προϊόντων. 7-10 υπέρ των Πρεβεζάνων και οι Σκοπιανοί μπροστά από μας.
Μας αρκούν τα λίγα, που έτσι κι άλλιώς η αγορά τα άνοιξε με την Εγνατία;
Ηταν πολύ σίγουρο ότι αυτά που υπογράφτηκαν ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Το ότι δεν μιλάει κανείς δε σημαίνει ότι κάποιος εντυπωσιάστηκε ή ότι θαύμασε τα μεγάλα επιτεύγματα.
Απλώς ανέχεται τη νομιμότητα της ηγεσίας του ΕΒΕ και δεν θέλει να κοπεί και η λίγη φόρα που έμεινε σε αυτό τον τόπο, από φορείς εκτός των βουευτών και των Δημάρχων. Σαν τέτοια να την χειροκροτήσουμε. Και θερμά.
Από ολότελα έλλειψης προσπαθειών καλή και η "Παναγιώταινα" προσπάθεια, έστω κι αν απέχει από την "Ούρσουλα Αντρες" που θέλουν να μας παρουσιάσουν.
Οπότε ζήτωωω, δεν έχουμε και άλλη αλλά να ξέρουμε και γιατί τα ζήτω.

φλωρινιώτης έμπορος

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί πορτοκάλια να παίρνουν μόνο οι πολύτεκνοι, κι όχι και οι άποροι;

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σάββα, γιατί θα πάμε διακοπές στην Πρέβεζα πιο φτηνά το καλοκαίρι, αντί να πάμε Χαλκιδική.
Να μη ξυπνήσουν όμως και στην Πρέβεζα όπως γίνεται στο Μοναστήρι κι ανεβάζουν τις αρχικές, προ έκπτωσης τιμές άμα βλέπουν κάρτα

Ανώνυμος είπε...

Kαι τα μέτρα καλά και η προσπάθεια καλή αλλά ποιός ακούει πια τα ΕΒΕ;
Εδω μέτρα κυβέρνησης και τα γράφει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πάντως 5.31 ασχολείσαι με το Επιμελητήριο. Με τον τρόπο σου βέβαια.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

Φλωρινιώτη έμπορε, δεν χρειάζεται κόκκινο χαλί για να υποδεχθούμε το κάθε τι που γίνεται ή θα γίνει στον τόπο μας. Χρειάζεται καλύτερη γνώση των προβλημάτων και των δυνατοτήτων μας, σχέδια και βούληση ή απόφαση για να πραγματοποιηθούν. Η αδιαφορία που μας δέρνει, δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στο τοπικό γίγνεσθαι αν και πολλές φορές, έχει υπάρξει και αποκλεισμός για όσους έχουν δείξει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Υπάρχει βέβαια και έλλειμμα έγκαιρης ενημέρωσης από τους φορείς, ενδεχομένως και κακή ενημέρωση για να μην είμαι απόλυτη. Ψάρια επίσης μπορεί να μην έχουμε, αλλά τσιμπάμε γενικώς σαν ψάρια, γι αυτ
ό και σπεύδουμε να χειροκροτάμε τους φορείς και τις ηγεσίες τους, τη στιγμή που κάνουν το αυτονόητο.

Η συγκεκριμένη ιδέα, μπορεί σήμερα να χαρακτηρίζετε ως καινοτόμος, αλλά αυτό που γνωρίζω και πρέπει να το πω, είναι πως σαν ιδέα ξεκίνησε από τον τ. νομάρχη Παύλο Αλτίνη, ο οποίος προσπαθούμε να κάνει μία ανταλλαγή με τη νομαρχία Μεσσηνίας , με την ίδια λογική. Η ιδέα ατύχησε ελλείψει πόρων και της κρατικής αδιαφορίας. Ένα μέρος της ιδέας το μετέφερα προσωπικά στον επόμενο νομάρχη Γιάννη Στρατάκη, ο οποίος κάτι προσπάθησε να κάνει με τους Φίλους της Φλώρινας. Και ο Αριστείδου τ. Πρόεδρος τους ΕΒΕ, άρεσε την ιδέα αλλά δεν την προχώρησε, παρ όλο που είχε τουλάχιστον οικονομικές δυνατότητες.. Σήμερα οι καιροί είναι πιο ευνοικοί. Υπάρχει κατ αρχήν ενδιαφέρον όπως βλέπεις από το κράτος. Δες τι λέει η κ. Καρακόλη Αυτό είναι το πιο σημαντικό. . Επειδή γνωρίζω πως η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος έχει πολλά στάδια και πολλοί πρέπει να συναινέσουν για να υπάρξει αποτέλεσμα, ας μείνουμε στο γεγονός και στις προοπτικές που μπορεί να μας δώσει. Η απαξίωση ή μη του ΕΒΕ, είναι πρωτίστως θέμα των μελών. Αυτοί αναδεικνύουν ηγεσίες και μετά βρίζουν αυτούς που επέλεξαν .

Ανώνυμος είπε...

Να ρε γαμώτο, αυτή είναι η σωστή κουβέντα στα ίσα και ανοιχτή.
Ούτε κανέναν να καταχεριάζουνε χύμα αλλά ούτε και να χαρίζονται και σε κάνένα.
Και σε αυτόν που έκανε κάτι μπράβο και 2-3 επιπλέον επισημάνσεις παραπάνω.
Και δε χρειάζεται όλοι ν ασυμφωνούνε και σε όλα. Αλλά να μιλάμε για ουσία.

Ανώνυμος είπε...

AX AX AX AYTOI OI EMΠΟΡΟΙ ΣΑΒΒΑ.
ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝ ΠΡΙΝ.

Αλλος τόπε αυτό, το ξέρουν στο ΕΒΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο αξιέπαινη είναι ή πατρότητα μιας ιδέας άλλο τόσο αξιέπαινη είναι και η προσπάθεια όσων καταφέρνουν να την υλοποιήσουν. Το ΕΒΕ είναι δυνατόν να την υλοποιεί για τον εαυτό του; Αυτό δεν έχει λογική. Συμφέρον λοιπόν έχουν οι αποδέκτες . Τώρα αν την όλη ιστορία την εκμεταλλευτούν οι Πρεβεζιάνοι και εμείς εξακολουθούμε να δυιλίζουμε τον κώνωπα, θα φταίει το ΕΒΕ ή ο Σάββας;

Ανώνυμος είπε...


Η τελευταία ηγεσία του ΕΒΕ - για να λέμε την αλήθεια ο Πρόεδρος - έχει δεχθεί έναν ανελέητο πόλεμο εκ των εσω. Χωρίς τις συμμαχίες που είχε ο προηγούμενος με φορείς και ΜΜΕ, χωρίς οικονομικές δυνατότητες, χωρίς πτυχία και με τη κρίση απέναντι και τα μέλη σχεδόν αδιάφορα, τα καταφέρνει. Και τα χρεώνει σε όλο το ΕΒΕ και σαν προσωπικές επιτυχίες.

Ανώνυμος είπε...

3.01 o Xρήστος τελικά το μόνο που κατάφερε είναι πως αυτοφραγγελώθηκε, κοινώς αυτομαστιγώθηκε

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 4.25 και θα ήθελα να συμπληρώσω ένα ΟΧΙ στη τελευταία φράση . Και τα χρεώνει σε όλο το ΕΒΕ και ΟΧΙ σαν προσωπικές επιτυχίες.

Δημοσίευση σχολίου