9:19 π.μ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 ήρθε και πάλι στο προσκήνιο....
Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών.

«Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!
Στην πραγματικότητα όμως, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, καθώς η  αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

πηγη: aftodioikisi.gr

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΣΚΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

OTAN ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου