Η τοπική «πολιτική σκηνή», αναπόσπαστο μέρος και κακέκτυπο του διεφθαρμένου και φαύλου δικομματικού συστήματος που λυμαίνεται την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, έχει οδηγήσει, δυστυχώς με την ανοχή όλων μας, σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης που στηρίζεται στην διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις.
Οι εκάστοτε υποψήφιοι Δήμαρχοι, «χρισμένοι» μέσα σε κομματικά και «άλλου είδους» γραφεία, λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον αυτών που τους «χρίζουν» και τους χρηματοδοτούν και όχι της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Έτσι αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποτελεί στην εποχή των κρίσεων το ύστατο στήριγμα του πολίτη, ζούμε το ακριβώς αντίθετο: Διάλυση των κοινωνικών και πολιτικών δομών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου και φυσικού μας πλούτου, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η συγκρότηση ενός πυρήνα πολιτών, που θα λειτουργεί με τις αρχές της δημοκρατίας και με αδιαπραγμάτευτο γνώμονα το κοινό συμφέρον, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιθυμία αλλά και επιταγή. Στη κατεύθυνση ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, η πιο άμεση χρονικά δυνατότητα αντίδρασης της κοινωνίας είναι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές, μπορεί ο πολίτης να καταστήσει σαφές, τόσο με τη συμμετοχή όσο και με τη ψήφο του ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ξανά με τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, την διαφθορά, την αδιαφάνεια και την εξαθλίωση.
Σκοπός είναι η γέννηση μιας Δημοτικής Κίνησης απευθείας από τους πολίτες, χωρίς κανένα «διαμεσολαβητή», η οποία θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πολιτικό συνδυασμό και πρόγραμμα, την δημιουργία ενός Δήμου, δημοκρατικά οργανωμένου, αδιάφθορου, με καθαρά πρόσωπα και διαφανή λειτουργία.
Για την ενδυνάμωση της αρχικής αυτής προσπάθειας, χρειάζεται η μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών που επιθυμούν την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση εδώ και τώρα! Δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος και μαγικές λύσεις. Τον δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με πρωταρχικούς σκοπούς τη παρουσίαση των αρχών και τη διεύρυνση της συμμετοχικής βάσης της Δημοτικής Κίνησης

ΚΑΛΟΥΜΕ
στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, όλους τους πολίτες και όλες τις συλλογικότητες της περιοχής, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση αυτοδιοικητικής κίνησης για να ανοίξουμε ΜΑΖΙ τον δρόμο που οδηγεί σε “..μια άλλη Φλώρινα”.
 

Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας

8 comments :

Ανώνυμος είπε...

Σιωπηρή παρουσία της κρουα κρουα στις φετινές δημοτικές εκλογές; Μαύρη πέτρα;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΑ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΒΟΣΚΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΠΟΝΤΖΙΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΣΚΟ

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

Δικαιολογημένες οι απουσίες της κρουά φίλε μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κρουά δεν έστειλες ένα μήνυμα; Λίγοι σου πέφτουμε;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Σε ποιους πρέπει να απαντήσω 12.31; Ποιος είσαι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΡΟΥΑ ΣΕ ΣΥΝΗΘΗΣΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ...) ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΒΙΩΣΟΥΜΕ,ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΔΗΜΟΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Υ.Γ.:ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΛΟΙ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΜΩΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΥΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ Ο ΠΙΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Παιδιά, μπορεί να έπαθα οξεία λαρυγγίτιδα, αλλά δεν έχασα και τη φωνή μου! Μην ερμηνεύετε λάθος τη σιωπή μου,.

Δημοσίευση σχολίου