1:07 μ.μ.

ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ η ΧΛΩΡΙΝΗ - Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση από κόμματα και από χρώματα. 
 
Συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες, που εκφράζουν και εκφράζονται μέσα από τα υπαρκτά προβλήματα της Φλώρινας, για να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μέσα από ένα προτεινόμενο πρόγραμμα δράσεων μακράς διάρκειας.  
                                                                                                                                            
Εν ολίγοις αυτά πρεσβεύει μία ομάδα  νέων ανθρώπων της Φλώρινας, που προσπαθεί να δημιουργήσει μία Κίνηση Πολιτών Φλώρινας για να αφυπνίσει  εν όψει  των  αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο, το αίσθημα των Φλωρινιωτών για αλλαγή νοοτροπίας και συμμετοχής στα του δήμου.
 
Εχθές λοιπόν, στο Επιμελητήριο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε μία επίσημη συνάντηση μεταξύ περιέργων αλλά και πολιτών με πρόθεση να αλλάξει η κατεστημένη νοοτροπία.
 
Η νοοτροπία μας είναι γνωστή. Δικοματισμός - αν δεν σε βολεύει η δεξιά, αλλάζεις πλευρό και συνεχίζεις τον ύπνο σου και το όνειρο περί βολέματος ή συντηρείς την ελπίδα σου για βόλεμα και αρπαχτή, ως συνήθως, και δεν κάνεις τίποτα. όλα γίνονται από μόνα τους. Θα μου πεις υπάρχει ακόμα δεξιά και αριστερά;
 
Ομολογουμένως ταράζεται ο ύπνος. και προς στιγμήν χάνεται ο προσανατολισμός. Και τότε αρχίζει το παραμιλητό. Και ποιοι είναι αυτοί και τι θέλουν και ξέρουμε ποιοι είναι και τι δεν είναι.
 
Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τη προσπάθεια. Έχω μάλιστα να προτείνω και ένα ισχυρό προιόν για τον αποχρωματισμό αυτών των κίτρινων λεκέδων - ρούχα πλυμένα με μπλέ και πράσινο - και να ελπίζω μία κατάλευκη σελίδα για να αρχίσει η Φλώρινα να γράφει τη νέα της ιστορία. Αρκεί η σελίδα να μην είναι απλά αποχρωματισμένη...
 
Και μαζί με τις ευχές μου για μία κοινωνική αναγέννηση εκφράζω και τις επιφυλάξεις μου.                                                                                                                                                                          

Η πρόταση για αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι τωρινή. Και το θέμα δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι, πως αλλάζει η νοοτροπία και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αλλαγή νοοτροπίας;                                                                                                                                                           
 
Ντόρη Κουτουράτσα
   
 

27 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Θα σας παρακαλούσα να μην εκφράζετε χαρακτηρισμούς για πρόσωπα. Αν επιμένετε να το κάνετε. κάντε το επώνυμα

Ανώνυμος είπε...

Κρουά, και οι μπλέ και οι πράσινοι κόκοι, υπόσχονται κατάλευκα ρούχα. Και είδαμε και μπλέ και πράσινους κόκους στη χθεσινή συνάντηση; Αυτό τι σημαίνει; Είχαν αποχρωματιστεί για την εκδήλωση;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ;

Σιδηροπούλου Έλενα είπε...

Ντορίτσα, μήπως θέλεις να είσαι υποψήφια για την ανάληψη αυτής της ευθύνης;
Την ευθύνη δεν πρεπει να την αναλάβει ένας, ο επικεφαλής, όποιος θα είναι. Την ευθύνη την αναλαμβάνουν όλοι οι πολιτες που θα συμμετέχουν και θα παίρνουν αποφάσεις. Ο επικεφαλής θα έχει απλά τον αναγκαίο όραμα αλλά τον αναγκαίο από το σύστημα τίτλο και θα βάζει τις απαραίτητες υπογραφές με αυτον. Καλά θα πρέπει να είναι και ηθικό στοιχείο και να έχει κάποιες γνώσεις Διοίκησης, Οικονομικών, Προσωπικού ως Δημοκρατικός Αρχηγός Ομάδας και Κοινωνίας και να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση επί όλων των θεμάτων. Αλλά δεν θα αποφασίζει μόνος του; Απλά θα εκτελεί τις αποφάσεις των πολιτών που θα συμμετέχουν ενεργά με την ψήφο τους για κάθε θέμα που τους απασχολεί. Και δεν πρέπει να είναι μόνο όσοι θα σχηματίσουν την δικοικούσα επιτροπή / συνδυασμό. Αυτοί απλά θα παρουν τις θέσεις ευθύνης της εκτέλεσης των αποφάσεων και φυσικά θα έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους όπως και οι υπόλοιποι πολίτες! Αν κάποιος έχει ένσταση πάνω στο γενικό σκεπτικό μου ή οποιαδήποτε άλλη επι λεπτομερειών, παρακαλώ να την κάνει. Να αρχίσει ο διάλογος.. Έτσι κάπως το φαντάζομαι εγώ. Εσείς;

Πιο λευκό δεν γίνεται ! Ή γίνεται; Από τη μέγιστη δυνατή ενεργή συμμετοχή των πολιτών θα εξαρτηθεί. Όσοι αποστασιοποιούνται από τα κοινά δεν θα έχουν και δικαίωμα να κάνουν παράπονα μετά! Ιδού η ευκαιρία τους!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες Έλενα. Η πρότασή σου, για μια κοινωνία με ένα σύστημα αξιών όπως το ξέρουμε, είναι μεν το επιθυμητό και το αναγκαίο αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Μακάρι να υπάρξει ένας επικεφαλής και οι υπόλοιποι διακόσιοι που θα πιστεύουν κάτι τέτοιο. Αλλά γι να υπάρξουν αυτοί, πρέπει να προυπάρξουν άλλοι χιλιάδες που θα τους πιστέψουν. Αυτό πως θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει ασώματο κεφαλή . Τώρα βλέπω ακέφαλο σώμα. Ο επικεφαλής πρέπει να εμπνέει , αλλά επικεφαλής δεν βλέπω. Εκτός κι αν τον κρατάνε κρυμμένο. Όσο για το πρόγραμμα , ένα κλικ να κάνεις σε όλη την Ελλάδα τα ίδια πράγματα λένε. Δεν θέλω να υποτιμήσω τη κίνηση αλλά λείπει από αυτό το κίνημα αυτό το δυναμικό στοιχείο της έμπνευσης από τα πρόσωπα και από τα σχέδιά τους. Κάτι παραπάνω θα ήθελα.

Σιδηροπούλου Έλενα είπε...

Κατ' αρχήν να πω ότι η πρόταση στην Ντόρα δεν περιείχε καμιά δόση ειρωνίας. Κι αν το αντιλήφθηκε ίσως φταίω κι εγώ..γι αυτό το διευκρινίζω. Μια απλη πρόταση είναι.. και μπορεί να κάνει ο καθένας τη δικιά του.

2ον : Ή θα πρεπει να αρχίσω κι εγώ ανώνυμα να εκφράζομαι ή να σταματήσω εδώ.. και θα γίνει το δεύτερο εφόσον συνεχιστεί η ανωνυμία.. Αλλαγή Νοοτροπίας λέμε!! Ας γίνει μια ακόμα αρχή απο δω..



ΤΟ Θεμα νομιζω είναι όχι τι πιστευουν οι πόσοι χιλιάδες αλλά τι τους βολευει.. αυτή είναι η νοοτροπια που πρεπει να αλλάξει..αν όμως γίνει η προσπαθεια με συζήτηση να ακουστουν οι προβληματισμοί όλων, ατόμων και συλλογικοτητων και οι προτάσεις τους για την επιλυση των προβλημάτων τους να προχωρήσουν σε εκτέλεση χωρίς αυτό να γίνει εις βάρος άλλων πολιτών και για το γενικό καλό του συνόλου, τότε ίσως πειστούν και πάνε οι χιλιάδες με αυτό που πιστεύουν..

Σιδηροπούλου Έλενα είπε...

Αποδείξτε ότι δεν είστε Ρομποτ λέει όταν προσπαθείς να δημοσιεύσεις ένα σχόλιο εδώ..Εγώπιστεύω το απέδειξα.. Εσείς;
;-)

Ανώνυμος είπε...

MIA TETOIA KINHΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ, ΜΠΟΝΤΖΙΔΗ Η ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΣΧΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ.
Η ΜΟΝΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΝΑΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΔΕΞΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ; ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι μυριστηκαν ψητο και σπευδουν.Γιατι δεν αποκαλυπτεται ο νεοκοπος σωτηρας μας¨?

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτοβουλία ως κίνηση είναι απολύτως θεμιτή. όσοι πιστεύουν πως θέλουν να συμμετέχουν ας συμμετέχουν και οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παραμιλάνε όπως λέει και η κρουά. Το ζητούμενο παραμένει ζητούμενοι. Με τους μεν ένθεν και τους δε ένθεν χωριό δεν γίνεται. Το σύστημα παραμένει σύστημα και διαμορφώνει συνειδήσεις και συμπεριφορές. Τη κατεστημένη νοοτροπία την έχει διαμορφώσει το κατεστημένο της Φλώρινας. Αυτοί τι καθαρτικό χρειάζονται για να ξεκαθαρίσει ο τόπος;

Ανώνυμος είπε...

θα ξεφουσκώσει γρήγορα η πρασινομπλέ΄ΦΟΥΣΚΑ....δεν πείθουν κανέναν ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ:ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΡΚΩΣΕΙΣ (ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ).ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ,ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΑΚΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ (ΔΗΜΟΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ),ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΕΝ ΤΕΛΕΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΕΚΕΙΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΖΥΓΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΦΡΩΝΕΣ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΣ ,ΒΑΖΕ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΥΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι θα καταλήξουμε να έχουμε δήμαρχο το Βοσκόπουλο όπως έγινε και στις εκλογές του 2010 που η κέντροαριστερά διασπάστηκε σε δύο παρατάξεις (Ασπρίδης, Μούσιου)
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και γελούν τα μουστάκια του Βοσκόπουλου

Ανώνυμος είπε...

Προταση: ανεξαρτητη κινηση με στηριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ και καποιων τιμιων ΝΔ ΠΑΣΟΚ και επικεφαλης τον Καρατζιδη

Ανώνυμος είπε...

TA ZETAKIA ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ......ΖΑ ΚΕΤΑΚΙΑ..ΤΣΙΡΚΟ ΣΚΕΤΟ

Ανώνυμος είπε...

XΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΝΕΟ-ΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟ-ΚΟΠΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ. ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΜΟΡΜΟΛΙΟ ΡΑΜΟΛΙΑ ΔΕΞΙΟΠΑΣΟΚΙΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙ.
ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΝΤΑ PLUS

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΗΝΤΑ PLUS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟΥ,ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς παροπίδες και με διαπιστωμενη δράση κατά την θητεία του στο περ. συμβούλιο πιστεύω ότι και ο κος Αλτίνης είναι μία αξιόλογη επιλογή ανάμεσα στους υπολοίπους που θα μας ζητήσουν την ψήφο μας στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Aλτίνη κάνε μια συνάντηση με τον Μποντζίδη...οι καιροί και οι άνθρωποι αλλάξαν...

Ανώνυμος είπε...

Kι ο Τσότσκος καλός είναι για Δήμαρχος!

Ανώνυμος είπε...

oloi kaloi einai alla oloi ligoi gia dimarxoi

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

pios einai o enas apo autous o mprostaris kati xeris
to xei parei idi to xrisma.

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά ποιον;

Δημοσίευση σχολίου