Τους είδαμε και  τους ακούσαμε.

Οι 4 υποψήφιοι δήμαρχοι της Φλώρινας στο debate της προηγούμενης εβδομάδας στο τηλεοπτικό κανάλι flash,  
κατέθεσαν για μία ακόμα φορά τις προτάσεις τους για τον δήμο Φλώρινας.

Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν μία ομοιογένεια στις προτάσεις τους και στον τρόπο αντίληψης των προβλημάτων του δήμου Φλώρινας.
Η διαφορά, ήταν μόνον στον τρόπο έκφρασης που ενίσχυε ή μείωνε την εικόνα του καθενός.

Το κλίμα μεταξύ τους θα το χαρακτήριζε κανείς ήπιο, πλην του Δημήτρη Φαρμακιώτη, ο οποίος έχει επιλέξει την θέση του επιθετικού παίκτη, χωρίς αυτό να δημιουργεί μία ουσιαστική διαφορά, αλλά τουλάχιστον μας  προσφέρει θέαμα.
   
Και οι τέσσερεις , Βασίλης Γιαννάκης , Στάθης Κωνσταντινίδης, Στέφανος Μπίρος και Δημήτρης Φαρμακιώτης, όλοι τους παραδέχτηκαν πως κληρονομούν ένα μεγάλο βάρος, έναν δήμο σχεδόν  ερείπιο.
Προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία του δήμου, δρόμοι κατεστραμμένοι, την τηλεθέρμανση ακόμα στα χαρτιά, τα προβλήματα από την πώληση της ΔΕΗ και την ανεργία, την ανύπαρκτη ΒΙΠΕ!

Ο Βασίλης Γιαννάκης κόσμιος και κομψός στις εκφράσεις του και στο σύνολο της παρουσίας του, ως μέσον για την αναβάθμιση του δήμου, πρόκειται να επιστρατέψει όλες της δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για να αναμορφώσει τον δήμο ερείπιο, σε ένα έξυπνο δήμο.

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, πολύ παραστατικός, με λόγια, χέρια και πόδια, ως μέσον για να βγούμε από τα προβλήματα, υιοθετεί την σκληρή δουλειά και δεν πιστεύει σε μαγικές συνταγές.

Ο Στέφανος Μπίρος, ο πλέον ενθουσιώδης απ όλους, με νεύρο και αισιοδοξία, το καινούργιο που μας είπε είναι το τραμ που θα διασχίζει όλη την πόλη της Φλώρινας, από άκρη σε άκρη.

Ο Δημήτρης Φαρμακιώτης, στον ρόλο του ελεγκτή, ναι μεν κατηγορεί τους συνομιλητές του ότι κάνουν μόνον διαπιστώσεις αλλά και ο ίδιος κάνει το ίδιο, χωρίς όμως να έχει έστω και μία δημιουργική πρόταση.
 Μάλιστα προσφάτως , για όλα τα κακώς κείμενα, γύρισε και ταινία μικρού μήκους που ομολογουμένως είναι και πιο ευχάριστος στις περιγραφές του! 
Η έκπληξη ήταν, πως εμφανίστηκε αυτή την φορά απολύτως συναινετικός, και ενώ σε προηγούμενες συνεντεύξεις έλεγε πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, τώρα λέει πως θα συνεργαστεί με όλους αλλά με προϋποθέσεις.  
Στο στόχαστρο αυτή την φορά, παραβαίνοντας τους όρους του debate  έβαλε επιλεκτικά μεν αλλά για συνεχή φορά, τον Βασίλη Γιαννάκη στον οποίον επετέθη για να θίξει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Βασίλη Γιαννάκη , κ. Δημήτρη Ηλιάδη για ανυπαρξία έργου στην 17χρονη θητεία του! 
Ο Βασίλης Γιαννάκης, ψύχραιμος και ευγενικός, προσπάθησε να υπερασπιστεί και τον κ. Ηλιάδη αλλά κυρίως αυτούς που επί 17 χρόνια τον υποστηρίζουν θερμά, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει τον λόγο του. 

Αυτή ήταν η εικόνα από το debate, όλα καλά, και το έργο και το ντεκόρ, αλλά να δούμε ποιος θα παίξει τον ρόλο του καλά!
Εμείς ευχόμαστε καλή τύχη στον δήμο Φλώρινας, την επόμενη Κυριακή.

Ντόρη Κουτουράτσα 
19-5-2019 

ΥΓ. Η εφημερίδα μας , σε επόμενα δημοσιεύματα, θα δώσει λόγο στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών , χωρίς διάκριση. Ειδικότερα σε υποψήφιους συμβούλους που έχουν να μας πουν κάτι συγκεκριμένο, και όχι αερολογίες. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Η προβολή των θέσεων είναι δωρεάν, αλλά να υπάρχουν θέσεις και ο κάθε υποψήφιος να έχει να μας πει κάτι.
  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου