Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως το ζητούμενο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές  σε όλη την Ελλάδα, ήταν  με τι χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας.

Το μπλέ της ΝΔ ανταγωνίζονταν το εμπριμέ του ΣΥΡΙΖΑ , και τελικά τα βάψαμε μπλέ, με κάποιες πινελιές εμπριμέ , και ανοίξαμε και μία τρύπα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή! 

 ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. ΤΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 52,06%, 
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 24,3%, Κ 
ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 15,28%, ΚΑ
ΧΑΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4,8 % Ρ 
ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2,06%, ΥΠ 
ΠΡΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1,5%  
Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας είναι  ο τόπος μας και εδώ θα σταθούμε.
 ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να αλλοιώσουν εντελώς τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και να τις αναγάγουν σε πολιτικές εκλογές.
Βέβαια, την ευθύνη την έχουν οι ψηφοφόροι, να μην  δαιμονοποιούμε τα κόμματα.
Η κρίση του λαού είναι καταδικαστέα, που δεν θέλει ή δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για το παρόν και το μέλλον του τόπου

Οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας χάρισαν μία νίκη στην ΝΔ, έδωσαν μία ανάσα και στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά που πήρε ο Θόδωρος Καρυπίδης, αλλά έχασαν  στην κυριολεξία την τελευταία ευκαιρία να έχουν έναν άνθρωπο ικανό στο τιμόνι για Περιφερειάρχη, όπως είναι η Γεωργία Ζεμπιλιάδου.


Ενδεικτικό της εκλογικής συμπεριφοράς στην υποψηφιότητα Καρυπίδη, είναι τα αποτελέσματα στο Ξινό Νερό Φλώρινας . 300 ψήφοι υπέρ Θόδωρου Καρυπίδη έναντι 25 ψήφων νομίζω υπέρ της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. 
Το Ξινό Νερό Φλώρινας, σημειωτέον πως είναι ο τόπος καταγωγής του βουλευτή Κων. Σέλτσα που εκλέγεται με  τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ψηφοδέλτιο του Θόδωρο Καρυπίδη , κι αυτό με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ έγινε, διότι ο ίδιος είχε απομείνει μόνον με 10 συμβούλους από τους 25 εκλεγέντες συμβούλους που είχε στην αρχή, οι οποίοι σύμφωνα με δηλώσεις τον εγκατέλειψαν για την αναποτελεσματικοτητά του. 

Για την εκλογή Κασαπίδη σε Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, δεν χρειάζονται παραδείγματα για την στήριξη από την ΝΔ .
Όλη η γαλάζια γενεά ήταν στο πλευρό του. 

Το αποτέλεσμα  52, 06 %δεν ξέρω αν ικανοποιεί τον ίδιο τον κ.Κασαπίδη, ο οποίος θα προτιμούσε έναν ρόλο σε κεντρικό επίπεδο. 
Ενδεχομένως να ονειρεύονταν ένα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν θα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Και ίσως;;; ο πιο σύντομος δρόμος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , ίσως, να ήταν μέσω Περιφέρειας.  
Το σημερινό αποτέλεσμα, απολύτως ικανοποιητικό για την ΝΔ, αλλά για τον ίδιο θα ήταν προτιμότερο ίσως κάτι λιγότερο, ένας δεύτερος γύρος, που θα του εξασφάλιζε την προοπτική που ονειρεύεται. Μόνον έτσι μπορεί κανείς να ερμηνεύσει το ότι δεν είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας. 
Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο κ. Κασαπίδης. Θα παραμείνει στην θέση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας ή το «εθνικό συμφέρον», θα του υπαγορεύσει νέο ρόλο;  

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, όσο και αν προσπάθησαν να της δώσουν το στίγμα της κομματικής στήριξης από το ΚΙΝΑΛ, απέδειξε πως πορεύονταν μόνη της, με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και πολύ ικανούς συμβούλους απ όλους τους χώρους.
Πάλευε για να καταλάβει ο κόσμος τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών αλλά όπως φάνηκε, ο κόσμος ήταν αλλού.
.Η προσωπικότητά της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου με κύριο χαρακτηριστικό την γνώση και την αποτελεσματικότητα, ήταν το δυνατό χαρτί  για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, που το έκαψαν οι ίδιοι οι Δυτικο Μακεδόνες με την εκλογική τους συμπεριφορά.
Η αποτελεσματικότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ξεπερνάει το 100% . Ως επικεφαλής στην διαχείριση του ΕΣΠΑ παλαιότερα είχε καταγράψει 110% απορροφητικότητα για όλη την Ελλάδα!

  Φίλες και φίλοι αναγνώστες, 
Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας χρειάζεται χρήμα για να πάει μπροστά. Χρειάζεται χρήμα για επενδύσεις και για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας.
Το χρήμα μπορεί να εξευρεθεί μόνον από χρηματοδοτικά προγράμματα
Με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αυτό ήταν απολύτως εφικτό.

Οι ψηφοφόροι της  Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, αντί για χρήμα, επέλεξαν χρώμα!
Οι ψηφοφόροι της Δυτ. Μακεδονίας, επέλεξαν να στερήσουν την προοπτική για τον τόπο τους, για τους ίδιους και κυρίως για τα παιδιά τους.
Τώρα αν θέλετε, βάψτε τα και μαύρα, αγαπημένοι ψηφοφόροι!

Ντόρη Κουτουράτσα 
27-5-2017 








0 comments :

Δημοσίευση σχολίου