ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ κ. Ζεμπιλιάδου επειδή μας το ζητήσατε εσείς αγαπημένου αναγνώστες !

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Κυρία Ζεμπιλιάδου, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ένας ψίθυρος, πως θέλετε να μεταφέρετε όλες της σχολές του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη.  Αληθεύει; 

Η κ. Ζεμπιλιάδου απάντησε μέσα από την παρουσίασητου προγράμματός της στην Φλώρινα και την ευχαριστούμε 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
Μαθαίνω ότι προσφάτως κάποιο διακινούν λάσπη εν είδη ψιθύρων ότι η Ζεμπιλιάδου θέλει να πάρει τις σχολές  και να τις μεταφέρει στη Κοζάνη.
Ίσως είναι αυτοί που δεν πρόσθεσαν τίποτε στην Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας και που σήμερα προσπαθούν να πάρουν το τμήμα  κινηματογράφου από την Φλώρινα βάζοντας σε κίνδυνο την Σχολή Καλών Τεχνών.
Ίσως πάλι είναι αυτοί που τους χάλασε η δουλειά των παράνομων αναθέσεων στο κτίριο της Αγίας Όλγας που αν είχε προκηρυχτεί νόμιμα τώρα θα λειτουργούσε και θα είχε σωθεί και το κτίριο αφού ομόφωνα το ΠΣ είχε εγκρίνει την ένταξη και την χρηματοδότηση του έργου.
Αυτό το έργο θα είναι το πρώτο που θα κάνουμε ΝΟΜΙΜΑ και ΑΜΕΣΑ για να στεγασθεί η  Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα και η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα της περιοχής, για εμάς αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Αναφορικά με το Πανεπιστήμιο, η κ. Ζεμπιλιάδου είπε :

Οι δεσμεύσεις μας για το Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα είναι τρεις:

1ο  Η Φλώρινα να κρατήσει τα πρόσθετα Τμήματα όπως ψηφίστηκαν με την συγχώνευση και να είναι η ΕΔΡΑ των Σχολών των ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και η ΕΔΡΑ της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
Η Φλώρινα πρέπει να κρατήσει τα 7 τμήματα όπως ψηφίσθηκαν για να διασφαλισθούν οι δύο ΜΟΝΟΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ  και να ενδυναμωθεί η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών με τα δύο επιπλέον τμήματα στα υπάρχοντα δύο. 
Η πολυσυζητημένη συγχώνευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ψηφίστηκε αλλά μας ανησυχεί ότι η μη έκδοση του ΦΕΚ πιθανόν να υποκρύπτει άλλες διεργασίες.

2ο Να ολοκληρωθεί το Πανεπιστημιακό campus το οποίο καρκινοβατεί επί σειρά ετών


3ο Το μέγα ζητούμενο είναι η Μετάβαση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα σε σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με ξενόγλωσσα τμήματα στις σχολές, ερευνητικά ινστιτούτα, μεταπτυχιακά τμήματα και πάνω απ΄όλα η σύνδεσή του με την Τοπική Οικονομία. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή θα χρηματοδοτήσουμε την διασύνδεση αυτή.

Ντόρη Κουτουράτσα 
9-5-2019 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου