Συνέντευξη της υποψήφιας περιφερειάρχη Γ.Ζεμπιλιάδου στον μαθητή Γιώργο Τριανταφύλλου – «Δε με ενδιαφέρει η καρέκλα της περιφερειάρχη, αλλά είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη που έχει για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας»



32
Κυρία Ζεμπιλιάδου είστε μια γυναίκα με χρόνια εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, θα ήθελα πρώτα να μου απαντήσετε τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να διεκδικήσετε την εκλογή σας στην  θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ;

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα κοινά έχοντας ορισμένες γνώσεις ,τις οποίες φρόντιζα καθημερινά να αυξάνω και να εμπλουτίζω για να μπορώ να ασκώ καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα καθήκοντα μου. Στην πορεία απέκτησα και την ανάλογη εμπειρία.
Έτσι, πιστεύω, πως διαθέτω τα βασικά στοιχεία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό σ’ αυτή τη θέση, που είναι θέση μεγάλης ευθύνης και χρειάζεται ανθρώπους που να ξέρουν και να μπορούν.
Το τι μπορώ να κάνω, το αποδεικνύουν τα μέχρι σήμερα έργα μου και, κυρίως, η εκτίμηση των συμπολιτών μας τόσο αυτών που συνεργάστηκαν μαζί μου όσο και  αυτών που απλώς άκουσαν για μένα και τη δράση μου.  Το πιστοποιεί, όμως, πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι όσα άτομα μπήκαν στο συνδυασμό μας το έκαναν γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμα μας και πως με τη συνεργασία μας θα πετύχουμε όσο έχει ανάγκη ο τόπος μας για να πάει μπροστά.

Σε περίπτωση εκλογής σας, πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλετε θετικά στα προβλήματα της οικονομίας, του  τουρισμού, της ανεργίας και του Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος και ανάκαμψη για την Περιφέρεια μας;

Αν δεν το πίστευα δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Δεν μ’ ενδιαφέρει η καρέκλα της Περιφερειάρχη, αλλά είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη που έχει για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Μια ευθύνη που θα την αναλάβω έχοντας ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας, να σταματήσουμε την οπισθοδρόμηση του και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν σε σας τους νέους να μείνετε εδώ και να θεμελιώσετε εδώ τη ζωή σας.
Για όλους τους τομείς που αναφέρετε έχουμε σχεδιάσει με ακρίβεια πώς θα κινηθούμε, τι θα υλοποιήσουμε και, το κυριότερο, από πού θα αντλήσουμε τα απαραίτητα χρήματα. Με την εκλογή μας δεν βάζουμε τέρμα μόνο στις ατέλειωτες χαμένες ευκαιρίες, αλλά ανοίγουμε νέους ορίζοντες για όλους.
Βασικές προτεραιότητες η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, και η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν.
Το πρόγραμμα μας το ονομάσαμε «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ» γιατί σ’ αυτούς πιστεύουμε και αυτοί θα μπουν μπροστά για μπει στο δρόμο της ανάπτυξης ο τόπος μας.

Γιατί πρέπει να υπάρχουν χρώματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Δεν πιστεύουμε στα χρώματα και τους διαχωρισμούς. Γι’ αυτό στο συνδυασμό μας συνυπάρχουν πολίτες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.
Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν, να ξέρουν και να μπορούν.
Να αγαπούν πρώτα τον τόπο και έπειτα την καρέκλα και το προσωπικό συμφέρον.
Δίπλα μου βρίσκονται άξιοι άνθρωποι.
Άνθρωποι με τους οποίους δεν μας ενώνουν οι κοινές πολιτικές αναφορές, ούτε είναι άνθρωποι με τους οποίους ψηφίσαμε το ίδιο κόμμα.
Είναι όμως οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε τον πιο ισχυρό δεσμό.
Την αγάπη μας για τον τόπο και την απόφαση μας να τον ξαναβάλουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν αύριο να υλοποιήσουν το σχέδιο μας.

Μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Μακεδονία μια περιφέρεια πρότυπο που να παίζει σημαντικό ρόλο στη χώρα και στην Ευρώπη σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες και περιοχές; Αν ναι πώς;

Αυτό ακριβώς πιστεύουμε και αυτό θέλουμε. Χρειαζόμαστε τα μεγάλα έργα, που δυστυχώς μας έλειψαν τα τελευταία χρόνια, και τους ανάλογους πόρους.
Έργα σε όλους τους βασικούς τομείς, ενέργεια, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, έρευνα, γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, παιδεία, τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, που θα μας βγάλουν απ’ τις τελευταίες θέσεις που βρισκόμαστε σήμερα φέρνοντας πλούτο στην περιοχή.
Η Δυτική Μακεδονία δεν υπολείπεται σε τίποτα των άλλων Περιφερειών της χώρας, είναι μια Περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά ατύχησε έχοντας στο τιμόνι της ανθρώπους που και δεν γνώριζαν και δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπήρχαν.
Εμείς όμως μπορούμε, γνωρίζοντας και έχοντας την εμπειρία πώς λειτουργούν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, με τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις να αντλήσουμε όλους τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσουμε τα μεγάλα και μικρά έργα που έχουμε ανάγκη.

Είστε ανοιχτή στους νέους; Αξίζει ένας μαθητής στην ηλικία μου, ένας νέος που ψηφίζει πρώτη φορά να σας εμπιστευτεί;

Αυτό θα το αποφασίσουν οι νέοι. Εγώ πάντως έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους καθώς γνωρίζω απ’ τα δικά μου παιδιά πως δύσκολα μπορείς να τους ξεγελάσεις και ότι αν είσαι ειλικρινής μαζί τους το εκτιμούν και σε ανταμείβουν.
Ζητώ την ψήφο τους, μα πάνω απ’ όλα τη στήριξη τους γιατί όσα θα κάνουμε θα πρέπει να τα κάνουμε μαζί, επειδή πρώτα αυτούς αφορούν και σ’ αυτούς απευθύνονται. Το μόνο που θέλω να τους υποσχεθώ είναι πως σαν Περιφερειάρχης θα κάνω αυτό που κάνω σ’ όλη μου τη ζωή. Θα δουλέψω πολύ για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αξίζει.

Αναδημοσίευση kozani media 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου