9:18 π.μ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |









Μετά την παρέλαση των αστέρων του δήμου Φλώρινας στο πολιτικό στερέωμα των επερχόμενων εκλογών, εμφανίστηκαν εδώ και καιρό , οι αστέρες της Περιφέρειας  Δυτ. Μακεδονίας. 

Συνωστισμός, λάμψη, φλας… Με το δημοσιογραφικό τηλεσκόπιο έναν, έναν θα τους εντοπίσουμε.


Ο Θόδωρος Καρυπίδης, νυν περιφερειάρχης, επιθυμεί να ανανεώσει την θητεία του.
Ξεκίνησε ως σταρ της τηλεόρασης σε τοπικά κανάλια της Κοζάνης, ε, και όσο νάναι γουστάρει το σταριλίκι. Από λάμψη, έπεσαν στην αρχή κάτι φλάς επάνω του με δηλώσεις για ανατροπή και δημιουργία και η τύχη του πρωτάρη του εξασφάλισε την εκλογή του.                                                    
Από σύμπτωση! 

Στη συνέχεια, ήθελε φως, περισσότερο φως! Και επειδή η ΔΕΗ έπνεε τα λοίσθια, φωταγωγήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που μεσουρανούσε. Στη συνέχεια, απεδείχθη εφευρετικός. Όοοχι για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, αλλά για τον εαυτό του!
Κουβαλάει πάνω του έναν διακόπτη με δύο εισόδους. Όταν τον βολεύει είναι ανεξάρτητος, όταν τον βολεύει είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όχι , ότι του πέφτει άσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια χαρά του εξασφάλισε υποψήφιους για τον νέο συνδυασμό του! Πέσε, σήκω, άναψε σβήσε τον διακόπτη που λέγαμε, κάπως έτσι εξασφαλίζει την πολιτική του επιβίωση ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Από έργα; Ρεκόρ αποτυχίας! 
Χάθηκαν 230.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Μόνον αυτό φτάνει. Σήμερα η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας έρχεται 13η από τις 13 Περιφέρειες στις απορροφήσεις!!!
 Τελευταία δηλαδή και κινδυνεύουμε λόγω χαμηλής απορροφητικότητας  να χάσουμε άλλα τόσα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 
Η ΕΛΣΤΑΤ με επίσημα στοιχεία λέει ότι η Περιφέρεια έχασε το 14% του ΑΕΠ της, 617εκ€ μέσα σε δυο μόλις χρόνια το 2015-2016.

Ο Θ. Καρυπίδης, επέτρεψε να πουληθεί η ΔΕΗ και μάλλον δεν κατάλαβε ότι ξεπουλήθηκε η Μακεδονία αν ακούσει κανείς τις δηλώσεις του για την επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω Σκοπίων. Τόσο καλά! 
Δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει ακόμα πως η Περιφέρεια είναι κέντρο λήψης αποφάσεων και επιμένει να εκτελεί εντολές του κέντρου των Αθηνών! Ούτε μπορεί να διαχωρίσει τις αυτοδιοικητικές από τις εθνικές εκλογές! Και αγωνίζεται και τρέχει για να διασώσει το γόητρο του ΣΥΡΙΖΑ στις φετινές εκλογές!  


Δεν είναι βέβαια ο μόνος! Ο έτερος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης έχει πολλά κοινά σημεία με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Και αυτός υπήρξε τηλεοπτικός σταρ, στο ίδιο κανάλι με τον Καρυπίδη, ως παρουσιαστής σε εκπομπή για τους αγρότες. 
Στη συνέχεια, πασπαλίστηκε με την χρυσόσκονη της ΝΔ και έγινε βουλευτής! Ως βουλευτής Κοζάνης, υπήρξε απών στα σημαντικά προβλήματα. Δεν βγάζει γενικά μιλιά! Χάθηκαν 230 εκατομμύρια ευρώ από αναπτυξιακά προγράμματα επί θητείας Καρυπίδη και αυτός, μούγκα! Ψέλλισε πρόσφατα ένα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ εν όψει του προεκλογικού αγώνα που διανύει, και αυτό ήταν . 

Τώρα κόβει βόλτες στο πολιτικό στερέωμα και οργώνει την Δυτ. Μακεδονία. 
Στο ένα χέρι κρατάει την δάδα της ΝΔ για να του φωτίζει τον δρόμο και με το άλλο χέρι κρατάει μποέμικα το σακάκι του στον ώμο. Τώρα σακάκι είναι, κομματικός μανδύας είναι , τι να σας πω. 
Το στυλάκι αυτό, το βλέπω και σε άλλους υποψήφιους της ΝΔ. Λέτε, να είναι κομματική γραμμή; 
Αναρωτήθηκα πολλές φορές τι να σημαίνει αυτή η φωτογραφία. Το πρόσωπο είναι ανέκφραστο, δεν μου λέει τίποτα. Αλλά αυτή η ενδυματολογική επιλογή, λέει πολλά!!!

Τι  να λέει; Μπορεί να θέλει να πεί «θα κάνω περίπατο στις εκλογές» για να ενθαρρύνει όλες τις γαλάζιες γραβάτες και τα γαλάζια ταγιεράκια που μάντρωσε στον συνδυασμό του, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ του κόμματος της ΝΔ και για να τσιμπήσουν φυσικά οι ψηφοφόροι! Μεταξύ μας καλύτερα να φορούσε την κάπα του βοσκού, θα τους μάντρωνε όλους πιο εύκολα. Ψηφοφόρους και υποψήφιους! 
Α, να μην ξεχάσει να βάλει και μια μπουτονιέρα από την βιοτεχνία με τα αρωματικά φυτά που διατηρεί στο Βόιο! 

Όπως καταλαβαίνεται Καρυπίδης και Κασαπίδης , κινούνται στην ίδια τροχιά κι εύχονται μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔΓι αυτούς η διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας είναι μία πρόφαση και ο στόχος τους είναι η συσπείρωση Συριζαίων και Νεοδημοκρατών, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις εθνικές εκλογές. 

Επειδή – ελπίζω – δεν είμαστε πρόβατα για μάντρωμα κι έχουμε μία ελπίδα, 
να και Η ΕΛΠΙΔΑ για την Δυτ. Μακεδονία…

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» για την Δυτ. Μακεδονία,   κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, είναι αστέρι στην κυριολεξία και την παραδέχονται όλοι. Η λάμψη της είναι εσωτερική και πηγάζει από τις γνώσεις της και την επιτυχημένη της πορεία . Η διαδρομή της  είναι «η μάχη με το αδύνατο», αλλά αυτή καταφέρνει να κάνει τα αδύνατα , δυνατά. 
Έχει διανύσει χιλιόμετρα επιτυχίας στην επαγγελματική της ζωή, ιδιαιτέρως γνωστή για την αποτελεσματικότητά της ως επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ. Κατάφερε να απορροφήσουν 550.000.000 ευρώ  ως Γραμματέας για το ΕΣΠΑ όλης της Χώρας   Διαχειρίστηκε 24δις ευρώ και εκτίναξε την απορρόφηση του κατά 110% και δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Ο Θόδωρος Καρυπίδης την έλεγε «χαιδευτικά» ξερόλα, ενδεχομένως για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια!

Κομματική ταυτότητα φυσικά και διαθέτει, όπως όλοι μας, αλλά στις επερχόμενες εκλογές δεν κρατάει την σημαία κανενός κόμματος, παρ όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων της να  προσάψουν κομματική χροιά στον συνδυασμό της και να μην σταματουν να την χαρακτηρίζουν ως βαθύ ΠΑΣΟΚ. 
Να μην ξεχνάμε πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ την είχαν τοποθετήσει σε καίριες θέσεις και αυτή ανταποκρίθηκε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα .

Στο πολιτικό μοντέλο Γεωργία Ζεμπιλιάδου, οι άνδρες υποκλίνονται στην γνώση της και για τις γυναίκες αποτελεί πρότυπο. Έχει την ίδια αναγνώριση ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους των οποίων η παιδεία και η κουλτούρα, τους επιτρέπει για τέτοιου είδους αναγνώριση. 

Στην Περιφέρεια, ως αντιπολίτευση άσκησε δυναμικό ρόλο και αντιστάθηκε σθεναρά στα θέματα της ΔΕΗ και στο Μακεδονικό. 
Το πρόγραμμα του συνδυασμού της είναι απολύτως ρεαλιστικό, μετρήσιμο και στοχευμένο. Ο συνδυασμός της θα μπορούσες να πεις πως είναι εμπριμέ, δηλαδή πολυσυλλεκτικός με ανθρώπους επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένους, με γνώσεις κυρίως, που μπορούν να σταθούν σε μία Περιφέρεια της Ευρώπης όπως αρμόζει να είναι η Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας και όχι Βαλκανοποιημένη όπως την θέλουν μερικοί.

Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου. Αν σας αρέσει το μάντρωμα που μεταξύ μας είναι μία βολική και εύκολη λύση για τους ράθυμους, κινηθείτε δεξιά ή αριστερά.  Το ίδιο κάνει. 
Αν σας ενδιαφέρει ο δρόμος της προόδου θα χρειαστεί λίγο να το ψάξετε και να το βρείτε. Κουνηθείτε και λίγο από την θέση σας! 

Να θυμάστε! Αν παραμένετε ενεργοί πολίτες, η Δυτ. Μακεδονία είναι ένα γηρασμένο κορμί και χρειάζεται μια νέα καρδιά! Ο κτύπος της, είναι ο στεναγμός σας, που θα πρέπει να γίνει φωνή διεκδίκησης και απαίτησης .

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 

Ντόρη Κουτουράτσα
12-5-2019
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου