9:40 μ.μ.

ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αύριο. Ούτε μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει σε άλλες πόλεις σαν τη δική μας. Αν θα απεργήσουν τελικά και ποιοι θα απεργήσουν. Στη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου, ομόφωνα το Δ.Σ. απεφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων. Οι επιφυλάξεις βέβαια για το αν θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα της Φλώρινας, ισχύουν μέχρι και αυτή τη στιγμή. Οι καφετέριες δεν κλείνουν, ο δήμος δεν μεταφέρει τη λαική αγορά  ούτε τη Τρίτη ούτε τη Πέμπτη, και πολύ φοβάμαι πως η αυριανή ημέρα θα είναι μία ημέρα σαν τις άλλες.
 Δεν είναι λίγοι οι έμποροι που αναρωτιούνται «εγώ θα το παίξω ήρωας και θα κλείσω»;  Και άλλοι τόσοι, χωρίς δεύτερη σκέψη, λένε «και βέβαια θα ανοίξω, μήπως και τι θα κερδίσω αν κλείσω»;
Η Φλώρινα για μία ακόμα φορά, δείχνει πως ζει στη «κοσμάρα της». Δεν διεκδικεί, δεν φωνάζει δεν διαμαρτύρεται. Τα περισσότερα πράγματα εδώ, τα αντιλαμβανόμαστε με γνώμονα το προσωπικό μας συμφέρον, και ποτέ μα ποτέ ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν λειτουργούμε συλλογικά. «Ο καθένας για τον εαυτό του και για όλους ο Θεός».
Αναρωτιέμαι: σ αυτή τη πόλη κανένας δεν διαμαρτύρεται; Όλη αυτή η αγορά που κλαίει επειδή κάνει «5 ευρώ τζίρο την ημέρα», δεν έχει κανένα λόγο να διαμαρτυρηθεί; Φοβάται μήπως χάσει το 5ευρω και δεν κλείνει;       

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτοι....σε όλη την Ελλάδα απεργούν οι πάντες!
Ο Δήμος γιατί δεν μεταφέρει την λαΐκή αγορά;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπονται αυτοί που έχουν καφετερίες;

Ανώνυμος είπε...

....Κατώτεροι των περιστάσεων οι συμπολίτες μας!

Β.Α. είπε...

ΚΡΟΥΑ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ? ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΓΟΥΕΛ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΟΡΓΙΩΝ....."Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ Μ.Α. ΤΑ ΨΟΝΙΑ Η ΤΑ ΟΡΓΙΑ..

papagr είπε...

Ανέκαθεν το αγωνιστικό αίσθημα των συμπατριωτών μας ήταν "ανεβασμένο"
Τι διαφορετικό περιμέναμε αυτή τη στιγμή .... ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ αυτό παρακαλάμε καθε ημέρα ,έτσι δεν είναι φίλοι μου !!!
Αϊ σιχτήρ΄για άλλη μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

οι λαικατζήδες τελικά διοικούν τον δήμο;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπήρχαν ανοιχτα μαγαζιά στη Φλώρινα;

Δημοσίευση σχολίου