8:19 μ.μ.

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΑΗΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Aγαπητή κρουά,
Προσπαθώ όταν διαβάζω να είμαι προσεκτικός. Στο διαδίκτυο,  σε ιστότοπο της Φλώρινας (neaflorina) διάβασα πως  η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η οποία δραστηριοποιείται στην πράσινη ενέργεια (ανεμογεννήτριες στη Βίγλα Πισοδερίου), θα αναλάβει το κόστος θέρμανσης 11 σχολείων της Φλώρινας, δηλαδή θα πληρώσει 11 τόνους πετρέλαιο.
Διαβάζω επίσης « Η παραπάνω κίνηση ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης με εκπροσώπους της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μετά από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γεωργίου Λιντοβόη, ο κ. Ηλιάδης ζήτησε τη στήριξη σχολικών μονάδων κατά τη χειμερινή περίοδο, εφόσον αυτό είναι εφικτό, κάτι που τελικά έγινε άμεσα αποδεκτό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ευχαρίστησε και επαίνεσε την εταιρεία, δια μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, για αυτή τη χειρονομία, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρει μιμητές.
Θα πρέπει να επισημανθεί τέλος πως καθοριστικό ρόλο στην όλη εξέλιξη είχε και ο Φλωρινιώτης Θεόδωρος Φάτσης.»
Από τα λίγα που ξέρω, όλες οι μεγάλες εταιρίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, διαθέτουν ένα ποσόν, το οποίο συμπεριλαμβάνετε πάντα στον προυπολογισμό τους, προκειμένου να αναπτύξουν παράλληλα με το επιχειρηματικό, και το κοινωνικό τους προφίλ. Γνωρίζω ακόμα πως η Ευρωπαική Ένωση στη προσπάθειά της να ενθαρρύνει τον θεσμό αυτό δίνει και βραβεία σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Η είδηση, μου δίνει την εντύπωση, πως ο κ. Ηλιάδης, αντιλαμβάνεται την θέση του αντιπεριφερειάρχη, ως θέση προσκεκλημένου σε ποντιακό γάμο, όπου χάριν εντυπώσεων, πλειοδοτεί στη προσφορά του προς τους νεονύμφους, προκειμένου να ακουστεί το όνομά του εις τους παρισταμένους. Επίσης, η είδηση μου διαβάζετε εξαιρετικά μεγενθυμένη, για κάτι το οποίο είναι σύνηθες για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν καταλαβαίνω και το εξής:  «Θα πρέπει να επισημανθεί τέλος πως καθοριστικό ρόλο στην όλη εξέλιξη είχε και ο Φλωρινιώτης Θεόδωρος Φάτσης.» Ο συμπαθέτστος Θόδωρος, γνωρίζω πως είναι υπάλληλος της εταιρίας ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Ερωτώ:
Ο κ. Ηλιάδης, ενήργησε  μέσω του κ. Φάτση, απευθυνόμενος προς την εταιρεία για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των σχολείων;
 Η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έβαλε μεσάζοντα τον κ. Φάτση για το ραντεβού με τον κ. Ηλιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει πως σκοπεύει να διαθέσει ένα ποσό για την εξυπηρέτηση κοινωνικών σκοπών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ή ο κ. Φάτσης λειτούργησε ως υπάλληλος της εταιρίας;
Απευθύνομαι σε εσάς κ. Ντόρη, διότι γνωρίζω πως ασχολείστε με το προφίλ επιχειρήσεων και μπορείτε να διαγνώσετε τις λεπτές ισορροπίες σε δημοσιεύματα. Μήπως έχω φαντασία καλπάζουσα και ψάχνω ψύλλους στ άχυρα; 

7 comments :

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΟΥΑ ΚΡΟΥΑ είπε...

Αγαπητέ φίλε κρουά, Σ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, να μου επιτρέψεις να βοηθήσω τις σκέψεις σου. Γνωρίζεις πολλά για τις επιχειρήσεις. Αυτό σε κάνει ιδιαίτερα «υποψιασμένο» με την έννοια ότι το ψάχνεις. Το λογικό είναι πως η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, εμφανίστηκε δια του εκπροσώπου της του κ. Λιντοβόη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλιάδη, τον ενημέρωσε πως προτίθεται να διαθέσει π.χ. 10.000 ευρώ για εξυπηρέτηση κοινωνικού σκοπού και από κοινού κατέληξαν να ενισχυθούν οι σχολικές μονάδες. Στην συνάντηση μπορεί – δεν ξέρω- να παρευρέθηκε και ο υπάλληλος της εταιρίας ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο συμπολίτης μας κ Θεόδωρος Φάτσης.
Αυτό σημαίνει πως ο κ. Φάτσης - από την στιγμή που εργάζεται σ αυτή την εταιρία - , θα είχε διερευνήσει για λογαριασμό της εταιρίας, τις κοινωνικές ανάγκες που χρήζουν στήριξη, στο πλαίσιο πάντα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως πολύ σωστά παρατηρείς και ως υπάλληλος της εταιρίας. Φυσικό το βρίσκω να παρευρίσκεται ο κ. Φάτσης στη συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη, όπως φυσικό το βρίσκω και να μην έχει παρευρεθεί, διότι δεν ξέρω την σχέση εργασίας του στην εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο κ. Ηλιάδης λόγω θέσης, εκ των πραγμάτων εμπλέκεται, αρκεί, η σχέση συτή να μην αποτελεί μέρος συμφωνίας με ανταποδοτικούς όρους, η οποία μας αποκαλύπτεται εν μέρει. Διότι πως αλλιώς δικαιολογείται αυτός ο κομπασμός; Και επειδή δεν ξέρουμε, ρωτάμε και εμείς με την σειρά μας.

Ντόρη Κουτουράτσα

Ανώνυμος είπε...

Εκ πρώτης όψεως, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο " πρόσκληση σε ποντιακό γάμο" για τον αγαπητό μας αντιπεριφερειάρχη. Αν ανατρέξει κανείς σε αναρτήσεις κάποιων μπλόκ, ο κ. Ηλιάδης εδώ και έναν χρόνο μόνο συγχαρητήρια και ευχές δίνει. Τίποτα άλλο. Σχετικά με το δημοσίευμα αν η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χτίζει προφίλ και δη κοινωνικό με αυτή την πρωτοβουλία της και προσπαθεί να το δημοσιοποιήσει μέσω γραφείου αντιπεριφερειάρχη πάει το γκρέμισε το προφίλ της. Τη δόξα της την έκλεψαν άλλοι. Τώρα όσο για τους μιμητές που θίγει ο αντιπεριφερειάρχης, προσελκύστε αγαπητέ μου επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή για να έχετε επιχειρήσεις μεγέθους. Τα Λιγνυτωρυχεία Αχλάδας τα κλείνετε, ο τοπικός πόρος της ΔΕΗ πήγε υπέρ πίστεως και πατρίδας, από που να γούν οι μιμητές; Και επειδή οσονούπω θα κυβερνούν οι εταιρίες σε όλη την Ελλάδα και οι πολιτικοί θα είναι εξαρτώμενοι από αυτές, οι σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και πολιτικών είναι λεπτές

Ανώνυμος είπε...

Ανέκαθεν οι σχέσεις πολιτικών και οικονομίας είναι λεπτές. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν μία ντεμέκ κάστα πολιτικών για να τους κρατούν πάντα σε ομηρία (τους πολιτικούς).
Μήπως τους προεκλογικούς αγώνες των πολιτικών και των κομμάτων ποιοί τους χορηγούν; οι μεγάλες επιχειρήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Πεφωτισμένη ιδιοτέλεια, είναι η φράση που χρησιμοποιείται από τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να αποδώσει τον όρο της χορηγίας.

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα το διάβασα και έχει τίτλο ΔΩΡΕΑ.
Τι σημαίνει δωρεά; Φιλανθρωπία; Υπάρχουν επιχειρήσεις που δωρίζουν χωρίς ανταλλάγματα; Ο καθοριστικός ρόλος του κ. Φάτση σε τι συνίστατε; Είπε στην εταιρία ΑΝΕΜΟΣ, αμάν βοηθήστε μας, επειδή τα παιδιά μας θα πεθάνουν από το κρύο; Καιαυτοί μας λυπήθηκαν. Και επειδή μας λυπήθηκαν, ήρθαν στον Ηλιάδη με έναν πάκο χαρτομάνδηλα και 10.000 ευρώ, και αυτός τους είπε Μπράβο! Να σας μιμηθούν και άλλοι! μήπως κάποιος μας δουλεύει;

Ανώνυμος είπε...

O Φάτσης τελικά, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ως παιδί του λαού ή ως καλός υπάλληλος της εταιρίας;

Ανώνυμος είπε...

O Φάτσης είναι υπάλληλος της εταιρίας στη Φλώρινα και κατ επέκταση ο εκπρόσωπός της στη Φλώρινα. Ενδεχομένως και το λέω με κάθε επιφύλαξη, αύριο μεθαύριο μπορεί να έχει και λόγο σε προσλήψεις. Λέτε, όταν φθάσει η ώρα των προσλήψεων, η σχέση εταιρίας και περιφέρειας να είναι στενή; Ρωτάω και αν θέλει κάποιος μου απαντάει

Δημοσίευση σχολίου