8:37 μ.μ.

ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ - ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν του δήμου Φλώρινας. Ο δήμαρχος το ονομάζει οριοδείκτη, οι περισσότεροι το λένε κολωνάκι, εγώ το λέω διαχωριστικό κώνο και κάποιος άλλος το λέει παλούκι. Επειδή η πόλη της Φλώρινας στερείται πολλών πραγμάτων, ακόμα και αισθητική,  αυτό το πράμα, κοσμεί την πόλη μας και μάλιστα τις κεντρικότερες οδούς.
Αυτό το πράμα, δεν μας προέκυψε τυχαία. «Τυχαίοι» και «μοιραίοι» το συνέλαβαν σαν ιδέα, το απεφάσισαν, και μας το βάλανε το παλούκι.
 Ο δήμος Φλώρινας  επειδή δεν μπορούσε να λύσει αλλιώς το πρόβλημα 50 αυτοκινήτων τα οποία παρκάρουν παράνομα, έβαλε τα κολωνάκαι! Ίσως να λέω και πολλά 50 αυτοκίνητα, διότι δεν μιλάμε για την 5η Λεωφόρο της Ν. Υόρκης. Το ξέρω πως σας φαίνεται αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 50 ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΑΥΘΜΕΥΟΝΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Και όποιος δεν μπορεί να λύνει προβλήματα, τότε δημιουργεί προβλήματα.                                                                                                                                                                                                         Έτσι το δημοτικό συμβούλιο απεφάσισε να κάνει προβληματική την λειτουργία της πόλης, με την πρόφαση πως λύνει το πρόβλημα της κυκλοφορίας και ψήφισε το μέτρο με τα κολωνάκια!       ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ!
Μην φανταστείτε βέβαια, πως έχουν μεριμνήσει για θέσεις παρκαρίσματος! Τα αυτοκίνητα θα εξαφανιστούν! Σε λίγο θα γυρνάμε με ποδήλατα! Δεν νομίζω να μας κακοφανεί. Έτσι κι αλλιώς η ζωή μας θα γίνει ποδήλατο!
Τώρα βέβαια, μιλώ για λειτουργία της πόλης και θα νομίζουν οι του δήμου πως μιλάω κινέζικα. Και αυτό το λέω, επειδή οι ίδιοι με έχουν πείσει με τα καμώματά τους!
Δεν καταλαβαίνουν βλέπετε, πως λειτουργία της πόλης είναι και η στάθμευση 1΄λεπτού, λειτουργία της πόλης είναι και ο καταστηματάρχης, λειτουργία της πόλης είναι και οι μεταφορικές εταιρίες που τροφοδοτούν τα καταστήματα, και …και
Γι αυτούς η λειτουργία της πόλης είναι  τα 50 αυτοκίνητα που θα παρκάρουν παράνομα και θα βάλουν σε μεγάλο κόπο την δημοτική αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι και αυτοί- της δημοτικής αστυνομίας-  έχουν προσληφθεί για να συμπληρώσουν το ντεκόρ του δήμου. Ούτε οι υπηρεσίες του δήμου μπορούν να κάνουν μία μελέτη. Το χειρότερο όμως είναι, πως αυτοί οι άνθρωποι που γνωμοδοτούν και αποφασίζουν για την τύχη και την λειτουργία της πόλης δεν μπορούν να προβληματιστούν,να σκεφτούν και μετά να αποφασίσουν. Και λένε ότι κατεβάσει το μυαλό του καθενός! Και μας  το επιβάλλουν!
Με σήμα λοιπόν τον οριοδείκτη, είναι σαφές το περίγραμμα λειτουργίας του δήμου Φλώρινας. Και είναι σαφές πως  τα δικά μας όρια, έχουν παραβιαστεί επικίνδυνα! 
Nτόρη Κουτουράτσα 

11 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι;

Οι καταστηματάρχες της κεντρικής οδού Μ .Αλεξάνδρου ζητούσαν από το Δήμαρχο Φλώρινας να είναι ελαστικός με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να μην χάσουν πελατεία.
Αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών ήταν οι δημοτικοί αστυνομικοί να περιφέρονταν σφυρίζοντας αδιάφορα και το μόνο που έκαναν ήταν φιλικές συστάσεις, χωρίς όμως να κόβουν κλήσεις.

Ο διακοσμητικός ρόλος των δημοτικών αστυνομικών ήταν αποτέλεσμα της άτυπης συμφωνίας Δήμου και Καταστηματαρχών. Αυτών των καταστηματαρχών που επιμένουν να έχουν προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους καταστηματάρχες άλλων οδών όπου το εύρος των δρόμων καθιστά απαγορευτική την ολιγόλεπτη στάθμευση.

Η λύση είναι πρόχειρη χωρίς μελέτη αλλά ενδεδειγμένη αρκεί να συμπληρωθεί με άλλα μέτρα όπως π.χ. η ελεγχόμενη στάθμευση στην αγορά.

Ανώνυμος είπε...

Φάσκεις και αντιφάσκεις φίλε. Τι θα πει "η λύση είναι πρόχειρη χωρίς μελέτη, αλλά ενδεδειγμένη";
Από πότε το πρόχειρο είναι ενδεδειγμένο; Μην ξεχνάς "Ουδεν μονιμότερο του προσωρινου"

Ανώνυμος είπε...

η λύση ήταν πρόχειρη λόγω του γεγονότος ότι δεν αποτέλεσε μέρος μιας συνολικής κυκλοφοριακής πρότασης. από την έως τώρα αποτίμηση της κατάστασης φάνηκε ότι η λύση ήταν η ενδεδειγμένη.

Ανώνυμος είπε...

Βρε κρουά, ξέρεις τι μ' εντυπωσιάζει σ' εσένα; Η ποιότητα των αναγνωστών σου. Διάβασε τα δύο παραπάνω σχόλια. Δεν είναι και τα δύο υπέροχα και από πλευράς επιχειρημάτων, αλλά κυρίως ύφους; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ! Σας ευχαριστώ κύριοι ανώνυμοι.

Ανώνυμος είπε...

Kαι το δικό σου σχόλιο όμως 10.37, τι να σου πω, σκίζει..Εσύ γιατί δεν επιχειρηματολογείς, που ξέρεις..Τουλάχιστον εμείς δεν βρίζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

10.20 Κι εγώ λατρευω κάτι σαν εσένα. Στη Φλώρινα και παντού. Αυτούς τους οιδήμονες που έχουν άποψη μόνο για τους άλλους. Μετά την αυτοκριτική σου, "ρίξε" και την άποψή σου για το θέμα. Τι γνώμη έχεις εσύ ως πολίτης;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως αξίζει να προσπαθήσουμε να κάνουμε διάλογο ουσίας. Και τολμώ να σας κάνω μία πρόταση. Με αφορμή το σχόλιο, ας συμφωνήσουμε ή ας διαφωνήσουμε,για το αν τα κολωνάκια προέκυψαν από την αδυναμία τουι δήμου να βάλει τάξη σε 20 λέω εγώ παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Να εξετάσουμε αν υπήρχαν ή όχι εναλλακτικές λύσεις. Και το πιό σοβαρό αν άξιζε τον κόπο ο δήμος να αναστατώσει όλα σχεδόν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

κρουα βάζεις δύσκολα. Στο έχω ξαναπεί. Αλλά μου αρέσεις. Εκτός από το είμαστε κόσμιοι, δεν μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις. Καλός κι εσυ φίλε 10 32, αλλά για να πουμε και την αλήθεια, βαριόμαστε να μπουμε βαθιά στο θέμα. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, στην εφημερίδα σου την έντυπη, αυτό φαίνεται, αλλά στο μπλόκ, είναι δύσκολα. Καλά κάνεις κι επιλέγεις και μπράο σε όσους μπορούν να κάνουν και αναλύσεις, γιατί μόνοι μας δεν ανοίγουμε τα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Ειδήμων


Οιδήμονες τι σημαίνει. Από οίδημα βγαίνει από το πρήξιμο δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΩΣ ΕΙΔΗΜΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο 10.37 ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο 9.56, ΟΙΔΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ"

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΟΥΑ - ΚΡΟΥΑ είπε...

Για τα συμπλέγματα μειονεκτικότητας που δημιουργούνται στον αναγνώστη από το μπλόκ- μόλις έστειλε το μήνυμά του και το απέρριψα-, λυπάμαι αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μας να τον κάνουμε να αισθανθεί άσχημα.
Ντόρη Κουτουράτσα

Δημοσίευση σχολίου