7:58 μ.μ.

28η Οκτωβρίου: Μια επέτειος που πάει να σβήσει

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

1:58 μ.μ.

ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η οικονομική "κρίση" της Ελλάδος είναι φτιαχτή. Παίζεται ένα πολιτικό παιγνίδι στην πλάτη μας. Είμαστε σκλάβοι των ξένων. Οι ξένοι κυβερνούν την Ελλάδα μέσω των "πολιτικών οικογενειών" που ελέγχουν και κρατούν στην εξουσία.

Οι "δημοκράτες" ηγέτες ελέγχονταν και ελέγχονται πλήρως από τους ξένους.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Ανδρέα Παπανδρέου, γι' αυτήν την περίεργη προσωπικότητα που είχε τόση εξουσία που μπορούσε να κάνει θαύματα για την Ελλάδα, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μας φλομώσει στο ψέμμα, να καθιερώσει το κλέψιμο ως "δημοκρατικό δικαίωμα" και σ' εμάς τους Φλωρινιώτες να μας αφήσει αμανάτι "το πολιτικό μέγεθος" που ακούει στο όνομα Γ. Λιάνης.

Διαβάστε τι γράφεται στον παρακάτω ιστότοπο:
http://mindtrup.blogspot.com/2011/06/1974.html?spref=fb, με τίτλο:
"Απόρρητο έγγραφο του 1974 δικαιολογεί την σημερινή μας κατάντια !!!",
όπου γράφει:


Σας παραθέτουμε ένα απόρρητο έγγραφο/ντοκουμέντο του 1974 το οποίο αποδεικνύει την χρηματοδότηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τους γνωστούς Rockefeller για την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχαν προαποφασίσει ότι... θα «κυβερνήσει» την Ελλάδα κάτω από τις διαταγές τους, με σκοπό βέβαια την πλήρη υποταγή της χώρας μας στους παγκόσμιους τραπεζικούς ηγεμόνες και με αποτέλεσμα αυτά που ζούμε σήμερα όλοι μας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύειΈχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και……έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.
Κατ’ αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμήσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση…

Για την αντιγραφή,
Πυγμαλίων

Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.

Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες «οικείες» για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση… Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).

Ο Μηχανισμός «ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ» δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των «δωρισμένων» χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται «ΦΟΡΟΣ» για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη «λύση» πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά…)

Ο όρος «ΦΟΡΟΣ» στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος «ΦΟΡΟΣ» σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).

Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.
«Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29″

.

Τι λέει το κείμενο:
1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.
2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ
3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.
4. Επιτρέπονται φραστικές «συγκρούσεις» με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.
5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)
7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.
8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ
9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.
10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)
11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Andreas Papandreou

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις «οδηγίες», προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του… «σοσιαλιστικού» κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους «κανόνες» που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον «φραστικές παρεκκλίσεις».

Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση «η κυβέρνηση του Παπανδρέου», επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το «7 χρόνια μετά» ή συμβαίνει κάτι άλλο…
πηγή εγγράφου: »Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29″.

Και για την αντιγραφή,

Πυγμαλίων

1:43 μ.μ.

ΤΟ "ΕΠΟΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!

Aνέβασε την υπάλληλο του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες... οι "ηλίθιοι" χρειάζονται γι αυτό 7-8 χρόνια ! 


Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία για το διορισμό της οποίας πέρσι είχε γίνει ντόρος στο διαδίκτυο:Προφανώς ευχαριστημένος με την απόδοσή της το 2011 της ανανεώνει την σύμβαση.


Μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος γίνεται υπουργός Οικονομικών. Ενθουσιασμένος πια με την υπάλληλο την διορίζει στο νέο υπουργικό του γραφείο τον Ιούλιο με μισθολογικό κλιμάκιο 12.

Τον Σεπτέμβριο είναι η σειρά της κ. Κιούρκα να ενθουσιαστεί καθώς βλέπει να ξαναδιορίζεται (!!!) προκειμένου να ανέβει 4 βαθμίδες στο μισθολογικό κλιμάκιο των δημοσίων υπαλλήλων (!!!)

Έτσι ενώ στον προηγούμενο διορισμό ήταν στο 12o ΜΚ ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες σκαρφαλώνει στο 8ο ΜΚ!!!! 

Και βέβαια ο κ.
 Βενιζέλος ,που έχει υπογράψει τα έγγραφα, θα έχει μια πειστική εξήγηση να μας πει πώς γίνεται όταν για όλους τους άλλους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια, για την υπάλληλο του γραφείου του, που είναι απόφοιτη Λυκείου, να χρειάζονται μόλις μερικές μέρες !!!
Ότι αξίζει να έχεις, αξίζει και να το περιμένεις.

 Eυχαριστούμε τον φίλο κρουά- κρουά  για το επιτυχημένο δημοσίευμα


--

1:24 μ.μ.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Την Ευρώπη μας την παρουσίαζαν και εμείς την βλέπαμε έτσι:
Φανταζόμασταν την ζωή μας στην Ευρώπη κάπως έτσι:
Όμως όπως αποδείχθηκε η Ευρώπη είναι έτσι:
Οι "εταίροι" και "σύμμαχοί", αλλά και τα εγχώρια τσιράκια τους  είναι έτσι:


Ενώ εμείς έχουμε γίνει έτσι:
Μυαλό γι' άλλη φορά!!!!


Πυγμαλίων

11:56 π.μ.

ΤΟ "ΟΧΙ" του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |Είμαι Πρόεδρος της Κοινότητας Κλαδοράχης.Έζησα και μεγάλωσα με αξίες τιμώντας την ιστορία της πατρίδας μου. Φέτος, στις 28 Οκτωβρίου 2011, θα αισθανθώ βαθιά λυπημένος αλλά και θυμωμένος που θα αναγκαστώ ή να υπερβώ τις δυνατότητές μου για να οργανώσω μία γιορτή που επιβάλλει η ημέρα, ή να εξαφανιστώ από προσώπου γης για να εκφράσω την οργή και τον θυμό μου. Ο δήμος Φλώρινας ενω ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για να ενισχύει συλλόγους, έχι μόνιμη αδυναμία να δώσει χρήματα σε 48 χωριά του δήμου Φλώρινας, για να αγοράσουν αφίσες, σημαίες, το καθιερωμένο λουκουμάκι, κανένα αναψυκτικό και λίγα κουλουράκια και ένα στεφάνι για να τιμήσουμε την ιστορία και τους προγόνους μας. Αυτό έγινε την 25η Μαρτίου, αυτό γίνεται και τώρα. Αναγκάζονται έτσι οι Πρόεδροι των κοινοτήτων να αναλάβουν από μόνοι τους τα έξοδα, και όταν λέω μόνοι μας εννοώ από τη τσέπη μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ιστορία μας με οποιοδήποτε κόστος, ο δήμος Φλώρινας δεν έχει λεφτά για να κάνει το ίδιο ή δεν θέλει να το κάνει;
Xρήστος Τσολάκης Πρόεδρος Κοινότητας Κλαδοράχης

11:51 π.μ.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

10:54 π.μ.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Εκεί που πήγαμε να χαρούμε για τη διάκριση του 2ου Πειραματικού Σχολείου σε ΠΡΩΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ σε πανελλήνιο επίπεδο και μάλιστα μεταξύ 15 Πειραματικών Σχολείων, η έρευνα μέσω της εκπομπής ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ 101.5, (πρωινή καθημερινή εκπομπή με τη Ντόρη Κουτουράτσα  8- 10 π.μ), μας αποκάλυψε πως το Υπουργείο Παιδείας, για μία ακόμα φορά, αντί να φτιάχνει χαλάει. Η συνέντευξη με τον Κοσμήτωρα του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας κ. Λεμονίδη, υπήρξε διαφωτιστική και αποκαλυπτική. Τα κατ όνομα πλέον  ΠΡΩΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, θα λειτουργούν ως ελιτίστικα σχολεία,  και θα χάσουν εντελώς τον χαρακτήρα που είχαν. Αυτή η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, αποδυναμώνει το Πανεπιστήμιο και μάλιστα το Παιδαγωγικό Τμήμα και θα επηρεάσει τη λειτουργία ποιότητας εκπαίδευσης άσκησης των φοιτητών αλλά και των μαθητών. Εμείς εδώ στη Φλώρινα τελικά, εκεί που είχαμε 2 Πειραματικά Σχοελεία, στην ουσία δεν θα έχουμε κανένα.

1:26 π.μ.

ΚΡΙΣΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!!!

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

ΑΙΣΧΟΣ!! Έξωση σε ορφανά παιδιά κάνει το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ κράτος!

http://toklysma.weebly.com/4/post/2011/10/50021211.html#.TqcdEYAYY2Y.facebook


Φαντασθείτε ένα μικρό παιδί, ορφανό. Μία αθώα ψυχούλα, τραυματισμένη, μόνη σ' εναν κόσμο που ενδιαφέρεται μόνον για το χρήμα. Ένα γλυκύτατο ανθρωπάκι, με αθώα μάτια, φοβισμένα που δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί υπάρχει αυτή η αδιαφορία. Ένα γλυκύτατο πλασματάκι αδύναμο να αντιμετωπίσει την σκληρότητα του κόσμου των ενηλίκων. Δύο αθώα μάτια που ενώ έχουν φτιαχτεί για να γελάνε και να λάμπουν από ευτυχία, δακρύζουν γεμάτα από βουβή απόγνωση.


Δεν συγχωρώ ένα κράτος, μία ηγεσία, μία κοινωνία που δεν συγκλονίζεται από αυτά τα δύο μάτια και θα τους πολεμήσω.


Όσο υπάρχουν αθώα παιδικά μάτια που δακρύζουν γεμάτα από βουβή απόγνωση, ο κόσμος αυτός δεν έχει δικαίωμα να λέγεται πολιτισμένος και αυτοί που ηγούνται ενός τέτοιου κόσμου είναι εγκληματίες.


Θα μου πείτε: Συναισθηματισμοί που δεν λύνουν προβλήματα!


Θα σας απαντήσω: Ναι, συναισθηματισμοί που αποτελούν τον μόνο δρόμο για να λυθούν προβλήματα. Κανένα πρόβλημα δεν λύεται αν δεν το δεις συναισθηματικά, με ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπο. Έτσι είμαι, μου αρέσει που είμαι έτσι και για έναν τέτοιο κόσμο μάχομαι. Έναν κόσμο όπου το συναίσθημα και ο άνθρωπος έχουν προτεραιτότητα. Και μάχομαι φωνάζοντας, ελπίζοντας ότι πολλές φωνές θα ενωθούν με την δική μου και πιστεύοντας ότι "φωνή λαού, οργή Θεού".


Ενώστε την φωνή σας με την δική μου! Για τα παιδιά και ιδίως για τα ορφανά παιδιά. Στείλτε παντού αυτό το άρθρο, φωνάξτε!


Πυγμαλίων

9:41 μ.μ.

κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η επιστολή του ΚΥΡ προς τον Πρωθυπουργό!
Ελπίζω να σας έχει μείνει λίγο χιούμορ!

12:45 μ.μ.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η προσφορά της βδομάδας!
Τα ΤΑΧΥΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ « EURO GROUP and INTERNATIONAL MONETARY FUND S.A”
Προσφέρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ:
-ΧΤΕΝΑ!- ΨΑΛΙΔΙ!- ΚΟΥΡΕΜΑ!-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!
-ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ από τα παιδιά της «body politic of CREECE s.a”!!

ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
-Λένε ότι σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» για το κούρεμα ( βλέπε πτώχευση) του ελληνικού χρέους, το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης και οι βολευταί των κομμάτων εξουσίας θα εμφανιστούν στις εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή του ΟΧΙ, με «ξυρισμένα κεφάλια» και ως συμπαράσταση στον ελληνικό λαό!!! 

 Ευχαριστούμε για το δημοσίευμα τον Σάββα Δημητριάδη από τον όμιλο Πολιτών Καλαμαριάς7:33 μ.μ.

ΡΑΔΙΟ ΕΝΕΡΓΟ "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ "

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ 101.5 FM
Κάθε πρωί, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 8 - 10 π.μ., στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ
ανοίγουμε "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ!
Δίωρη πρωινή εκπομπή, με τη Ντόρη Κουτουράτσα.
Τα λέμε όλα, όλοι! 
Ενημέρωση, σχόλια, απόψεις, καταγγελίες! 

Έναρξη εκπομπής Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011!

7:44 μ.μ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ - ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ& ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ 1-0

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

«Ακόμα δεν το είδαμε Γιάννη το ονομάσαμε». Σε «Γυμναστήριο Ηλία Ηλιάδη» θα μετονομαστεί το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Σκεφτείτε, πως το εν λόγω κλειστό γυμναστήριο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Απαιτούνται τουλάχιστον 1.000.000 – 1.500.000 ευρώ για να τελειώσει. Σ αυτά, βάλτε και κανά 500.000 ευρώ οφειλές από προηγούμενες εργασίες. Ωστόσο, ο δήμος Αμυνταίου δυναμικά παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων προς πάσα κατεύθυνση. Αφ ενός για να καλλιεργήσει το κοινωνικό του προφίλ μέσα από τον αθλητισμό, αφ ετέρου για να πιέσει ενδεχομένως για την εξεύρεση των χρημάτων.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων το κερδίζει ο δήμος Αμυνταίου, αλλά το χάνει ο δήμος Φλώρινας. Ο δήμος Φλώρινας δεν έχει καταλάβει ακόμα τι σημαίνει αθλητής στον τόπο του με παγκόσμια διάκριση, και έχει περάσει την Σταυρούλα Δήμκου (ξιφομάχος με διεθνή διάκριση) στα ψιλά. Στα ντεμέκ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Αυγούστου, δεν σκέφτηκε ούτε μία αναφορά να κάνει στο όνομα της πρωταθλήτριας. Ίσως επειδή δεν ήταν αθλήτρια του ΟΞΙΦ, στον οποίον ΟΞΙΦ ο κ. Βοσκόπουλος έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ως νομάρχης και μάλιστα από τον τοπικό πόρο τα εκατοστάρια χιλιάρικα σε ευρώ τα έδινε για πλάκα στον ΟΞΙΦ. Μέχρι και το camp του ΟΞΙΦ στη Πρέσπα ενίσχυσε με 5000 ευρώ, που είναι μία καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία!
Aναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά 'το κράξιμο φύλλο 36-37

7:31 μ.μ.

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΟΛΟΙΟ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Τους μέτρησα. Συν – πλην ένας, φτάνουνε τους τριακόσιους. Και μη νομίσετε πως σας μιλώ για τους τριακόσιους του Λεωνίδα. Για το ελληνικό κοινοβούλιο σας μιλώ.
Η Ελλάδα καταποντίζεται και αυτοί λες και κάνουν κρουαζιέρα. Ηλιοκαμένοι όλοι τους, κολυμπάνε σε θολά νερά και στο τέλος την βγάζουνε και καθαρή. Και εμείς, χωρίς δείκτη προστασίας δερνόμαστε στα κύματα για να μην χαθεί το κρουαζερόπλοιο.
«Γίνε εσύ ο καπετάνιος της ζωής σου» ανακοινώνουν τα μεγάφωνα του κρουαζερόπολοιου και σου πετάνε κι ένα σωσίβιο ξεφούσκωτο, μαζί με τις έκτακτες εισφορές της εφορίας.
«Κολύμπα και όπου φτάσεις», δίνουν οδηγίες οι αστεράτοι από την πρύμνη, και συζητάνε το θέμα μεταξύ τους  με κανένα ουισκάκι. Στο μεταξύ, εσύ διαπραγματεύεσαι το βιός σου και τη ζωή σου με τους καρχαρίες.
Εκπέμπονται  καθημερινά από κύκλους  του κρουαζερόπλοιου, έκτακτα δελτία θυέλλης, κάτι  σαν ασκήσεις ετοιμότητας .   Οι εκφωνητές, με κοστουμάκι και βατραχοπέδιλο, στο τέλος σου σκάνε κι ένα χαμόγελο , κι εσύ πανικόβλητος προσεύχεσαι να είναι καλά ο καπετάνιος.
Καπετάνιο όμως εγώ, δεν βλέπω. Κι όμως το κρουαζερόπλοιο αρμενίζει.  Με σημαία άλλοτε γερμανική,  αμερικάνικη, γαλλική και 6.000.000 μούτσους ριγμένους στο πέλαγος.                         Χωρίς τιμόνι και πυξίδα και με αέρα στα πανιά του όμως το κρουαζερόπλοιο.  Με δεξιώσεις και φανφάρες λες και οι τριακόσιοι, κάνουν πολιτική σε περίοδο ευμάρειας.  Τα μποφόρια δεν τους συγκινούν να αναλάβουν γερό τιμόνι , με σταθερό χέρι και γρήγορες αποφάσεις. Ούτε και οι μούτσοι που θαλασσοδέρνονται καθημερινά.
Σιγοσφυρίζουν  σε χαρούμενο ρυθμό..Όσο υπάρχουν  μούτσοι , το κρουαζερόπλοιο ζει και βασιλεύει και την Ελλάδα κοροιδεύει.
Ντόρη Κουτουράτσα (αναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" φύλλο 36-37, Αύγουστος Σεπτέμβριος 2011


9:01 μ.μ.

ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΣΜΟΥ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ο αναγνώστης κρουά - κρουά με το ψευδώνυμο ΑΝΑΠΟΛΩΝ, στο φύλλο 36-37 Αύγουστος Σεπτέμβριος 2011, μέσα από τους "Αλεξανδριανούς Βασιλείς " του Καβάφη (1912) και από τους "Φίλαθλους Θεσσαλονικείς του Μίμη Σουλιώτη (1985), καταγράφει μέσα από τον χρόνο καταστάσεις και νοοτροπίες.

Στην ίδια σελίδα ο ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ, καταγράφει επίσης πολιτικές καταστάσεις και νοοτροπίες στη Φλώρινα, με τίτλο "ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΣΜΟΥ" . Αξίζουν της προσοχής σας και των σχολίων σας.
ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ « ΛΙΑΝΙΣΜΟΥ »

Μαζεύτηκαν οι Λιανικοί
Και οι άλλες φυλές των ΠΑΣΟΚ-ΩΝ
Προεδρικοί, εθελοντές σπογκοκολάριοι
Και άλλοι με ποικίλες προθέσεις,
σκοπούς και στοχεύσεις
         που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν-
να δουν κι’ αυτοί τι θα απογίνουν και να οικονομηθούν
τώρα που ο « ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ» του νομού
αυτός που από την « ΞΑΔΕΛΦΗ» στάλθηκε
και από τον ΚΑΝΤΙΩΤΗ ευλογήθηκε ,
έχει εκτίσει- επί τέλους – τις μέρες του στην πολιτική.

Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους,
ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν,
ξαναζυγίστηκαν, ξαναμετρήθηκαν,
τηλεφώνησαν όπου έπρεπε…,
κούνησαν τα κεφάλια τους
και δήλωσαν έτοιμοι.

Ν’ ανάψει η φωτιά,
να βγει ο άσπρος καπνός,
να ακούσουν οι πολίτες το μεγάλο μαντάτο,
αλλά να το πουν προσεκτικά,
κατά πως πρέπει σ ’αυτές τις περιστάσεις,
δεν είναι δα και πρωτάρηδες.

Σύναξαν λοιπόν κόσμο -διαλεγμένο κατάλληλα –
και ανακοίνωσαν :
το Ναούμ τον είπαν « ποιητή»
κατάλληλο λοιπόν για αντιπεριφερειάρχη!

Τον Ασπρίδη τον είπαν « ανεξάρτητο»
ότι πρέπει να για δήμαρχος!
και μετά θα δούμε πως  και για βουλευτής.

Αυτή όμως η τελευταία προοπτική
ενόχλησε μερικούς
και όταν λίγο τα πράγματα μπερδεύτηκαν και δεν πήγαιναν κατά πως τα θέλανε,
βρήκαν την ευκαιρία εκείνοι οι «προεδρικοί»
οι « αντι-Λιανικοί» που λέγονται και «αντι- Βενιζελικοί»
και είπαν, ότι άλλο είναι το μεγάλο νέο:
Ο πρόεδρος προσωπικά θέλει τον ΣΟΥΜΠΑΣΗ για βουλευτή!!!
είναι φίλος του και κολλητός από παλιά
και δυναμικός και ικανός
και τον  Καστανίδη τον ξέρει καλά
και όλα αυτά είναι προτερήματα  λαμπρά!
Τον ονομάσανε λοιπόν «ΠΡΟΕΔΡΟ»
για να μην  μένει για την αξία του
αμφιβολία καμιά.  

Οι Φλωρινιώτες όμως ήξεραν,
γιατί είχαν μάθει πια τα τροπάρια καλά,
ότι όλα αυτά είναι τερτίπια μόνον,  φτηνά…!

Έτσι για τους δυο πρώτους απήντησαν
και με την ψήφο τους αρνητικά,
για τον τρίτο, κοιτάζοντας λοξά,
λένε κάτι σαν :
« Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…»


Ο Περιπολών
Υ.Γ Τα ονόματα έχουν επιλεγεί κατά τύχη,
       Θα μπορούσαν λ.χ. να επιλέγουν και τα:
       ΜΑΝΤΣΗ, ΤΣΩΚΑΣ, ΜΟΥΣΙΟΥ.

Υ.Γ. –Υ.Γ.
Εκείνα τα ονόματα που με κανένα τρόπο
δεν μπορούσαν να επιλέγουν  είναι τα:
ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,
λόγω αδυναμίας να τεκμηριωθούν τα σχετικά τους προσόντα…, άλλωστε δεν είναι και ΠΑΣΟΚ-ΟΙ.

                                               Ο Ίδιος.
2011


ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΝΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ
Μαζεύθηκαν οι Αλεξανδρινοί
να δουν της Κλεοπάτρας τα παιδιά,
τον Καισαρίωνα, και τα μικρά του αδέρφια,
Αλέξανδρο
και Πτολεμαίο, που πρώτη
φορά τα βγάζαν έξω στο Γυμνάσιο,
εκεί να τα κηρύξουν βασιλείς,
μες στη λαμπρή παράταξη των στρατιωτών.

Ο Αλέξανδρος -- τον είπαν βασιλέα

της Αρμενίας, της Μηδίας, και των Πάρθων.
Ο Πτολεμαίος -- τον είπαν βασιλέα
της Κιλικίας, της Συρίας, και της Φοινίκης.
Ο Καισαρίων στέκονταν πιο εμπροστά,
ντυμένος σε μετάξι τριανταφυλλί,
στο στήθος του ανθοδέσμη από υακίνθους,
η ζώνη του διπλή σειρά σαπφείρων κι αμεθύστων,
δεμένα τα ποδήματά του μ' άσπρες
κορδέλλες κεντημένες με ροδόχροα μαργαριτάρια.
Αυτόν τον είπαν πιότερο από τους μικρούς,
αυτόν τον είπαν Βασιλέα των Βασιλέων.

Οι Αλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια

που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά.

Αλλά η μέρα ήταν ζεστή και ποιητική,

ο ουρανός ένα γαλάζιο ανοιχτό,
το Αλεξανδρινό Γυμνάσιον ένα
θριαμβικό κατόρθωμα της τέχνης,
των αυλικών η πολυτέλεια έκτακτη,
ο Καισαρίων όλο χάρις κ' εμορφιά
(της Κλεοπάτρας υιός, αίμα των Λαγιδών)·
κ' οι Αλεξανδρινοί έτρεχαν πια στην εορτή,
κ' ενθουσιάζονταν, κ' επευφημούσαν
ελληνικά, κ' αιγυπτιακά, και ποιοί εβραίικα,
γοητευμένοι με τ' ωραίο θέαμα --
μ' όλο που βέβαια ήξευραν τι άξιζαν αυτά,
τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης 1912   ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ
 Μαζεύτηκαν οι Θεσσαλονικείς
να δουν  της πτωχομάνας  τα παιδιά,
τον Αιδινίου και τους άλλους παίκτας
Κούδα από τον Π.Α.Ο.Κ. και  Συρόπουλο απ’ τον Άρη
καθώς και τους υπόλοιπους τριάντα
που προπονούντο τώρα επάνω
σε πράσινο τερέν κατάπηκτο από χόρτο.

Ο Συρόπουλος- τον είπαν βασιλέα
των κυνηγών, των  χαφ, των προωθημένων
οπισθοφυλάκων. Ο Κούδας – τον στέψαν αρχηγόν
του  Π.Α.Ο.Κ., της Εθνικής και των Ενόπλων.
Ο Αϊδινίου - μασούσε τσίκλα αμέρικα,
φορώντας τη γαλάζια του φανέλα,
στο στήθος του, σε κύκλο το άσπρο  ΗΤΑ,
το σορτ του πάλευκο και με κοψιές στα δυο μπατζάκια,
σκληρά σφικτά τα σπάγκς του με μακρουλά
παχιά κορδόνια που τυλίγονταν στες δέστρες.
Αυτόν, τον είπανε  υπέρτερο από τους μαντραχάλους,
αυτόν,  τον είπανε ισάξιο του Δομάζου.

Οι Θεσσαλονικείς δεν γνώριζαν βεβαίως
που ήσαν πάρλα αυτά και στόμφος.

Μίμης Σουλιώτης « Νέα Εστία»  τεύχος 1403 Αθήναι- Χριστούγεννα 1985.