1:37 μ.μ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Πόσο απλά είναι τα πράγματα για ορισμένους!  Να, βγήκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και είπε ότι στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής στη Βουλή αναδείχτηκαν δύο κόσμοι - ο φωτεινός, των ορθολογιστών, και ο σκοτεινός, των λαϊκιστών.
Εν ολίγοις : όποιος ψήφισε «ναι» είναι ορθολογιστής και θα πάει στον πολιτικό Παράδεισο. Οποιος ψήφισε «όχι» είναι λαϊκιστής - καταδικασμένος στην πυρά της Κόλασης της λογικής. Και, προφανώς, υπάρχουν και εκείνοι οι λίγοι, με τις υποσημειώσεις του τύπου «όχι στα εργασιακά», οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να περιπλανώνται αιωνίως ανάμεσα στους δύο κόσμους και να μη βρίσκουν ησυχία πουθενά...

Αραγε, το να υπερψηφίζει κανείς την κατάργηση του θεσμού της διαιτησίας είναι ορθολογισμός; Το να υποστηρίζει ένας βουλευτής αυτόν τον θεσμό - γνωρίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων ότι η ποινή του θα είναι η διαγραφή - είναι λαϊκισμός;
Μπα, δεν είναι αυτό λαϊκισμός. Αλλο πράγμα είναι λαϊκισμός. Για παράδειγμα, το να φτιάχνεις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, είτε για εκλογικούς είτε για εσωκομματικούς λόγους. Κλασικό παράδειγμα, ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας με το «δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε» προς τους προγόνους των σημερινών νεοδημοκρατών, οι οποίοι κέρδισαν με το σπαθί τους τη θέση τους στον χώρο του ορθολογισμού.
Μαύρη καρδιά.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο υπουργός; Ασφαλώς και τα γνωρίζει. Θεωρεί άραγε ότι με τέτοιους διαχωρισμούς ωφελεί εκλογικά το κόμμα του; Οχι, βέβαια - και αν κάποιος το σκεπτόταν να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, έστω και με μαύρη καρδιά, δεν θα ενθουσιαστεί αν τον λένε και λαϊκιστή από πάνω.
Τότε; Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές σε ό,τι έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ;
Πρώτον, είναι η ανάγκη του εσωτερικού ξεκαθαρίσματος που κυριαρχεί πάντοτε όταν ένας χώρος γίνεται - οικτρά - μειοψηφικός. Οσο πιο μεγάλη η κατάρρευση τόσο πιο ριζικό το κλάδεμα του δέντρου - τα 'χε πει (και τα 'χε κάνει...) αυτά η κ. Αλέκα Παπαρήγα μετά τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού.
Και δεύτερον, η απελπισία: Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι οι πελάτες σκόρπισαν - και ψάχνουν να αλλάξουν ακροατήριο. Μόνον που το κοινό αυτό που αναζητούν έχει ήδη βρει στασίδι στον άλλο ναό του ορθολογισμού, τη Νέα Δημοκρατία!

Αναδημοσίευση  
Τζανάκης Στέφανος18-2-2012 "ΓΝΩΜΕΣ" ΤΑ ΝΕΑ on line

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,
ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

κουμούνια είστε ανυπόφοροι στην κριτική σας..
(συνέχεια του πρώτου συνθήματος)

Δημοσίευση σχολίου