9:10 μ.μ.

ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ - Γ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 24-6- 1994 
Αναδημοσίευση Ελεύθερος τύπος από το αρχείο του Τηλέμαχου Κόκκου

Τρείς μερακλήδες Φλωρινιώτες, κατάφεραν και  κατασκεύασαν με ανακυκλωμένα υλικά ένα ..χειροποίητο» αεροπλάνο, μετά από 4 χρόνια δουλειάς!
Πρόκειται για τους Βάσο Κοίδη 61 ετών, μηχανικό αυτοκινήτων, Γιώργο Ηλιόπουλο 36 χρόνων αστυνομικό και τον 39χρονο δημόσιο υπάλληλο Παντελή Περιβέντα!
Το αεροσκάφος έχει μήκος 6μ. άνοιγμα φτερών 9 μ. και ζυγίζει 300 κιλά. Αναπτύσσει ταχύτητα 100χλμ/h, καίει απλή βενζίνη, ενώ ο κινητήρας του είναιβ από παλιό αυτοκίνητο μάρκας VW 1500 κυβικών. Την ουρά του κοσμεί ο ήλιος της Βεργίνας! 

17-2-2012
Ο Γ. Ηλιόπουλος σήμερα, ετοιμάζεται να πάει στην Αμερική. Μέχρι και η ΝΑΣΑ έδειξε ενδιαφέρον για την ευρεσιτεχνία του. Το επιτυχημένο ρεπορτάζ που έκανε το ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ - Θωμάς Ευθυμίου και αναμεταδόθηκε με ταχύτητα "αεροπλάνου'' παντού, έχει σημειώσει 10.000κλικ στο YUTUBE. Tο όνειρο του Γ. Ηλιόπουλου κράτησε κοντά 20 χρόνια. Γεννήθηκε και ξαναγεννήθηκε πολλές φορές μέσα από παρατηρήσεις και πολλές σημειώσεις για να καταλήξει σε ένα νέο μοντέλο αεροπλάνου το οποίο παρουσίαζει ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον, Στο τέλος, μετά από φοβερές περιπέτειες στην Ελλάδα, κατάφερε να βγάλει ιταλικές πινακίδες για να το κυκλοφορήσει.
Ο ίδιος δεν ξεχνάει τους φίλους του που μοιράστηκαν την αγωνία τόσων ετών, κ. Βάσω Κοίδη και Παντελή Περιβέντα. Λυπάται που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όνειρό του στην Ελλάδα και μακάρι και στη Φλώρινα. Μήπως πάντα έτσι δεν γίνεται; Ουδείς προφήτης στον τόπο του.

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

θα τα πω αντίθετα εγώ: όλοι οι προφήτες από τον τόπο μας. και θα εξηγήσω: το ότι προφητεύουν αλλού δεν σημαίνει ότι δεν προφητεύουν, ούτε ότι παύουν να είναι Φλωρινιώτες.
Το πρόβλημα είναι ότι ξεχνιούνται και από τους ..γραμματείς και φαρισαίους και από τους τοπικούς ...μεσσίες

Λάζαρος είπε...

Στήν ..αρχαια ελληνική μυθολογία υπήρχε ο Κρόνος που έτρωγε τα παιδιά του. Μέχρι που γεννήθη ο Δίας και αντι γι αυτόν πήγαν οι θεραπαινίδες αντί για τον νεογέννητο Δία μία κοτρόνα στον Κρόνο .Τήν συνέχεια την γνωρίζουν αρκετοί.
Στήν σύγχρονη ελληνική ιστορία ο κάθε Ηλιόπουλος μπορεί να υπομένει επι χρόνια την βάσανο της ερασιτεχνικής του ναυσιπλοίας αλλα δέν αυτό δέν σημαίνει ότι δέν μπορεί να ξεγελάσει τον Κρόνο ή Χρόνο. Ρίξε και εσύ μία μάυρη πέτρα στον Κρόνο κάθε κύριε Τηλεμαχε η κάθε Ηλιόπουλε ή κάθε κρουά....
Υπάρχει όμως και άλλη μία μυθιστορία. Του Δαίδαλου και του Ϊκαρου..αλλα για αυτήν θα ομιλήσουμε σε άλλη διαδικτυακή μας Ζεύση.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο διαδικυακός...ζεύσας
Ο χρόνος-κρόνος(η οριζόντια γραμμή),ο αριθμός 1 , τρώει τα παιδιά του, τα δημιουργήματα του, σε κάποιο σημείο του αέναου μήκους του (συνδυασμός 1 και μηδέν στους αλγόριθμους των Η/Υ)
Ο κάθετος Ζεύσας τον χρόνο είναι ο αριθμός 2 (του Διός), που νικησε τον χρόνο κρόνο, σχηματίζοντας τον ορθογώνιο, πυθαγόριο σταυρό, της αναγέννησης, της νίκης της ζωής επί του θανάτου (συνδυασμός τετραγώνων,πυθαγόρειο, βάση των σύγχονων Windows.
το 3 είναι η άλλη διάσταση, του ύψους.
το 4 είναι η βάση του χωροχρόνου
το 5 είναι η βάση των κβαντοφαινομένων
το 6 είναι η βάση της γνώσης κηρύθρας κυβέλης-κυψέλης (το εξάγωνο τελειότερο σχήμα)
το 7 είναι το σύνολο των 6 εξαγώνων, που κυκλώνουν ένα εξάγωνο, η κηρύθρα, η μαθηματική βάση της πλήρους γνώσης.
το 8 είναι η ολοκλήρωση των τετραγώνων, στη πλήρη ανάπτυξη-διάσταση του εύρους χωροχρόνων
το 9 είναι η ανάπτυξη της νιονικής ενέργειας, της δύναμης της πολυσύνθεσης, δηλαδή η σκεψη.
το 10 είναι η μαθηματική 10δα, ο συμπαντικός λόγος και γλώσσα του σύμπαντος,με κοντινότερο συγγενή του ως πρώτο αγωγό, την ελληνική γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Nτόρις, κρυφή μου αγάπη, αυτός ο αρκουδότοπος ίσως και να αξίζει ,τελικά ,τον κόπο.
Τα πιο όμορφα διαμάντια είναι μεσα στο κάρβουνο και τη λάσπη.
Εσύ, κάτι κάνεις και τα έλκεις...

Δημοσίευση σχολίου