ΓΙΑΤΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ;
Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα: «Γιατί η Φλώρινα έχει μείνει πίσω;»
Είναι γεγονός ότι η Φλώρινα έχει πολύ πίσω, όπως είναι γεγονός και το ότι έχει πέσει πολύ χρήμα στον Νομό Φλώρινας; Άρα, γιατί η Φλώρινα έχει μείνει πίσω;
Για να καταλάβουμε το γιατί η Φλώρινα έχει μείνει πίσω, είναι χρήσιμο να παραλληλίσουμε την Φλώρινα με την Ελλάδα στο σύνολό της. Και στην Ελλάδα έπεσε πολύ χρήμα, αλλά έμεινε πίσω. Γιατί έμεινε η Ελλάδα πίσω; Πόσοι αμφιβάλλουν ότι η Ελλάδα έμεινε πίσω διότι τα λαμόγια (πολιτικοί και συνεταιράκια τους που δεν είναι πολιτικοί) «έφαγαν» το χρήμα του λαού;
Μήπως για τον ίδιο λόγο έμεινε και η Φλώρινα πίσω;
Θυμάστε τα περίφημα «προγράμματα»; Θυμάστε τον Γ. Λιάνη (βουλευτή Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό) να μιλάει να μιλάει θετικά για τον «Άγιο ……..», υπάλληλο της τότε Νομαρχίας Φλώρινας; Ναι, τον ίδιο Γ. Λιάνη που πρόσφατα κλαίει για την αγαπημένη του Φλώρινα που έχει μείνει πίσω! Γνωρίζετε εάν ο «Άγιος ……..» έχει κάνει μεγάλη περιουσία; Γνωρίζετε ότι όταν ξεκίνησε μία διαδικασία έρευνας κατά του «Άγιου ……», ξαφνικά όσοι τον κατήγγειλαν «τα πήραν πίσω»; Λέτε να το έκαναν χωρίς ν’ ασκηθεί πολιτική πίεση; Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν μόνον ο κλαίων για την Φλώρινα εραστής της Γ. Λιάνης που μιλούσε θετικά για τον «Άγιο ……», αλλά και οι αλήστου μνήμης βουλευτές Φλώρινας Χαρ. Παπαθανασίου και Ν. Κορτσάρης. Διακομματική η στήριξη στον «Άγιο ……»
Και αυτό είναι ένα παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλα!
Αλήθεια, εάν, λέμε εάν, ο πρώην νομάρχης Φλώρινας και τωρινός δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος πάει κατηγορούμενος για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αυτό το μόρφωμα στο οποίο έχει καταντήσει η κάποτε κραταιά στην Φλώρινα «Νέα Δημοκρατία», θα κάνει αυτοκριτική; Θα μας πει ποιος ήταν αυτός που τον προώθησε στην αρχή για νομάρχη και μετά, παρ’ ότι βοούσε ο τόπος, για δήμαρχο; Ήταν βλάκας ή λαμόγιο αυτός που τον προώθησε; Ποιος είναι; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ «Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» ……!!!
Αναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" φύλλο 40, Δεκέμβριος, Ιανουάριος 2012, σελ 2
Το φύλλο 40, είναι αναρτημένο στο ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ του μπλόκ 

17 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σπύρος Ηλιάδης, εκδότης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που έκανε επίτιμο εκδότη της εφημερίδας του τον κ. Βοσκόπουλο, τι σχέση έχει με τον κ. Νίκο Μέρτζο; Ίσως, άσχετο με το δημοσίευμα, αλλά, να, έτσι για να σας βρίσκετε.

Ανώνυμος είπε...

Ένα χωριό είναι η Φλώρινα και τα χωριά έχουν όρια, τα χωριά φοβούνται το "ξένο και το απ'αλλού φερμένο", τα χωριά είναι χαμηλοτάβανα χωρίς παράθυρα και με στενά δρομάκια που κρύβουν δεν βλέπουν και σωπαίνουν, γιατί όλοι είναι κάτι κάποιου.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο ΤΟ ΝΤΕΜΟ με τα τραγούδια τα βλάχικα πότε θα κυκλοφορήσει; Ίσως είναι άσχετο το σχόλιό μου με το δημοσίευμά σας, αλλά, να..έτσι μου βρέθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέτε κ.Κουτουράτσα!

Ανώνυμος είπε...

1.57 είναι ακριβώς όπως τα λες. Τα καυμένα τα χωριά μας τα έκαναν οι επιτήδειοι να φοβούνται τον ίσκιο τους. Αφού έσπειραν τον φόβο, τότε χειραγώγησαν τους πάντες για να εξασφαλίσουν τα πολιτικά τους παιγνιδάκια και να μην τους ενοχλεί κανείς. Αυτοί εφήυραν και τις μειονότητες, αυτοί αυτοβαφτίστηκαν ελευθερωτές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.Κρουά, μια φορά πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρογραφία της Ελλάδας είναι η μικρή μας πόλη κ.Κουτουράτσα. Μακάρι να υπαρξουν σε άλλες πόλεις και άλλοι σαν εσάς, που να τολμούν να καταγγέλουν παρόμοιες περιπτώσεις, μήπως και αλλάξει τίποτα σ΄αυτή τη χώρα.

Εργολάβος σε ανάθεση έργου

Ανώνυμος είπε...

Κοιτώντας την εικόνα, αναρωτιέται κανείς:
Το δουλεύουν το ακατοίκητο; Στροφάρει;
Ειναι κουρδισμένο ή σκούριασε;

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Δ. Φλώρινας ετοιμάζεται -λένε- να κατεβάσει ένα εκκολαπτόμενο λαμόγιο για βουλευτή. Τάχα με νέο αίμα. Μόνο που αυτός ο νεοσσός, από τα γενοφάσκια του έχει γαλουχηθεί με το γάλα της ρουφιανιάς. Το σύστημα της Φλώρινας δεν θέλει να αλλάξει λογική και νοοτροπία και προωθεί αυτού του είδους και ποιότητας ανθρώπους. Σημ. Ο νεοσσός δεν έχει καμία σχέση, με τον άλλο νεοσσό κ. Απόστολο Ασλανίδη, ο οποίος εισαγόμενος εξ Αθηνών, φημολογείται πως θα είναι ένας από τους τέσσερεις υποψήφιους της ΝΔ στο νομό της Φλώρινας. Ο άλλος περί ου ο λόγος, είναι τοπικό προιόν, ψιλομαγκάκος και τα συναφή.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατεύει σήμερα, σίγουρα ψιλομαγκάκος θα είναι,
όποιος και να είναι...

Ανώνυμος είπε...

βγάλτους στη φόρα, κρουα , είναι ώρα

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΤΥΧΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ. ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ; ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ κρουά - κρουά "το κράξιμο" είπε...

8.06. Αυτά τα δικαστήρια που έρχονται θα είναι πολύ αποκαλυπτικά.
Το κύκλωμα σπάει και γι αυτό έχουν τρελλαθεί.Μη σας πω, πως θα αποκαλυφτούν και μόνοι τους διότι είναι και βλάκες συν τοις άλλοις. Ήδη εκδηλώθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

άριστο το ξεκαθάρισμα της σαβούρας..
μαζί με τη σαβούρα και οι.. ξεκαθαριστές, ρούχα μαζί που θα πλυθούν και θα χουν γίνει..ροζ;

Ανώνυμος είπε...

δίκιο, έχει στις γενικές γραμμές, όμως...
ο κύριος ή κυρία 8.06μμ θα είχε ενδιαφέρον να έλεγε τι έχει κάνει αυτός στη ζωή του, συγκρίνοντας τον ευαυτό του με όλους τους κομματικούς των 2 κομμάτων, αφαιρώντας τα κτηθέντα λόγω κομμάτων από όλους
τότε θα είχε νόημα η κριτική

Ανώνυμος είπε...

9.08 και 9.22. Η αντίληψη που επικρατεί στη Φλώρινα πως πρέπει να είσαι μέρος του κυκλώματος ή πως μοιραία θα γίνεις για να πας μπροστά. Το σχόλιο αυτό, αφορά περισσότερο μάλλον τον 9.08 ο οποίος ή είναι πολύ απογοητευμένος ή πολύ πεπεισμένος. Ο 9.22 αμφιταλαντεύεται. Στην αρχή δέχεται την πραγματικότητα για τους κομματικοδίαιτους και στη συνέχεια αμφισβητεί τα λεγόμενά του, μη δυνάμενος να δεχθεί πως υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν χωρίς τη διαπλοκή με τα κόμματα και το σύστημα. Και στις δύο περιπτώσεις ο παρανομαστής είναι κοινός. Είναι η αντίληψη που έχει διαβρώσει όλους σχεδόν τους Φλωρινιώτες, πως θέλοντας και μη, το σύστημα θα σε αφομοιώσει. Αυτό δεν θέλουν τα κυλώματα μήπως της Φλώρινας; Αυτό ακριβώς έχουν επιτύχει.

Ανώνυμος είπε...

10.16. Σου διέφυγε και κάτι. Ο 9.08 θέλει να πει και κάτι άλλο. Καραμπινάτη ρουφιανίστικη τακτική. Εμμέσως αμφισβητεί τη κρουά υπονοώντας πως προσπαθεί να γίνει μέρος του συστήματος. Δεν τον αδικώ βέβαια διότι από τους νεο φλωρινιώτες ολίγοι γνωρίζουν καλά τη κρουά. Γαλαζοαίματη και με τίτλους, θα μπορούσε να πεις κανείς για αυτή. Ανάγκη δεν έχει κανέναν. Αλλά πως να το πούν; Βαριά η σκιά της Ντορίτσας, φίλε. Πως να το κάνουμε; Αυτό δεν ισχύει βέβαια , για όσους τη ξέρουμε.

ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ είπε...

Η ΦΩΤΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ, ΤΟ ΜΑΥΡΙΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΠΥΡΑ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου